Izvor: RT
08.09.2023 u 15:36
1

UNIŠTIO IH JEDAN RUSKI HITAC: RUSI NA GROBLJE TENKOVA POSLALI JOŠ DVA BRITANSKA ČELENDŽERA! (VIDEO)

Ruska vojska uništila je dva "čelendžer" tenka britanske proizvodnje na zaporoškoj liniji fronta, rekao je privremeni guverner Zaporoške oblasti Jevgenij Balicki, prenose "RIA Novosti".

Sedam britanskih tenkova je primećeno na zaporoškom pravcu u zoni Specijalne vojne operacije, ukazao je Balicki.

„Naše ‘ptičice’ ih vide. Četiri je trenutno stacionirano u blizini Stepnogorska, a dva su u Orehovu“, precizirao je Balicki.

Ruska vojska gađala je dva „čelendžera“ dejstvom raketnog pritivtenkovskog sistema „kornet“ i oni su planuli s prvim pogotkom, pojasnio je .

„Oni su i dalje su tamo, dokrajčeni su“, dodao je Balicki uveren da ih ukrajinske trupe neće odvući sa terena.

Prema njegovim rečima, britanski tenkovi uopšte nemaju jak oklop.

Prvi „čelendžer“ koji je ikada uništen na frontu nedavno je spalila ruska vojska na zaporoškoj liniji fronta.

Novi ministar odbrane Velike Britanije Grant Šaps potvrdio je za „Skaj njuz“ da je ruska vojska uništila tenk „čelendžer 2“ u zoni Specijalne vojne operacije, što je prvi takav slučaj u skoro 30 godina korišćenja ovog modela tenka.

Velika Britanija je Ukrajini poslala ukupno 14 ovakvih tenkova.

Zapadne zemlje nastavljaju da isporučuju oružje i vojnu opremu, iako je Moskva više puta upozoravala da zapadna vojna pomoć ne sluti na dobro Ukrajini i samo produžava sukob, kao i da postaje legitimna meta ruske vojske.

Zapad ne želi da se sukob reši mirnim putem već insistira na pobedi Rusije na bojnom polju, što znači da ih čekamo na bojnom polju, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov 24. avgusta iz Johanezburga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “UNIŠTIO IH JEDAN RUSKI HITAC: RUSI NA GROBLJE TENKOVA POSLALI JOŠ DVA BRITANSKA ČELENDŽERA! (VIDEO)”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter