Izvor: Tanjug
10.07.2020 u 15:55
0

BELGIJANCI UVODE NOVE MERE Od sutra obavezne zaštitne maske

Zbog pandemije korona virusa, nošenje zaštitnih maski u Belgiji će od sutra biti obavezno u prodavnicama, bioskopima, objektima za zabavu i drugim zatvorenim prostorima.

Prema saopštenju belgijske vlade, odluka o tome doneta je posle sastanka političara i stručnjaka zaduženih za postepeno ukidanje restriktivnih mera, na kojem je odlučeno da će se postupati u skaldu sa uputstvima naučnog savetodavnog tela ministarstva zdravlja. Nošenje maski već je obavezno u javnom prevozu, a od sutra će isto važiti i u objektima kao što su kongresni centri, bogomolje, muzeji i biblioteke.

Kao i do sada, maske neće biti obavezne za decu mlađu od 12 godina, bez obzira na okruženje, navodi AP.

Objekti koji ne budu poštovali mere mogu biti zatvoreni, a prekršiocima sa mestom boravka u Belgiji biće izricane novčane kazne.

U toj zemlji, koja ima 11 miliona stanovnika, do sada je zabeležen 9.781 smrtni slučaj usled korona virusa, a broj zaraženih tokom protekla dva meseca naglo je opao, da bi se prošle sedmice sveo na oko 85 novoinficiranih dnevno.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter