Izvor: KURIR
29.05.2024 u 11:20
0

KIM POSLAO 260 BALONA SA SMEĆEM I FEKALIJAMA: Južnokorejska vojska upozorila stanovnike da ne diraju plastične kese sa severa

Severna Koreja je poslala najmanje 260 balona sa smećem na teritoriju Južne Koreje, što je vlasti u Seulu primoralo da stanovništvo upozore da ne izlazi iz kuća.

južnokorejska vojska takođe uputila upozorenje javnosti da ne diraju bele balone koji su tu pali, kao ni plastične kese privezane za njih zašto što sadrže „prljavi otpad i đubre“.

Navodi se da su ovi baloni pronađeni u u osam od devet pokrajina Južne Koreje i da se sada obavlja analiza onoga što su doneli.

Britanski medijski servis podseća da su i Severna i Južna Koreja još od rata koji su vodile 50-ih godina prošlog veka koristile balone za propagandne kampanje.

Južnokorejska vojska je saopštila da istražuje da li je u nekim novopridošlih balona bilo i severnokorejskih propagandnih letaka.

Ovaj incident se desio nekoliko dana nakon što je zemlja kojom rukovodi vrhovni vođa Kim Džong Un objavila da će izvršiti odmazdu zbog „čestog bacanja letaka i drugog smeća“ u pograničnom području koje je delo aktivista sa juga.

– Gomile otpadnog papira i prljavštine uskoro će biti razbacane po pograničnim područjima i unutrašnjosti Republike Koreje i ona će direktno iskusiti koliko je napora potrebno za njihovo uklanjanje – rekao je Kim Kang Il, zamenik ministra obrane Severne Koreje u izjavi državnim medijima u nedelju.

Južnokorejska novinska agencija Jonhap je izvestila je da su „neki od palih balona nosili, kako se čini, fekalije sudeći po tamnoj boji i mirisu“.

Vojska Južne Koreje osudila je taj čin kao „jasno kršenje međunarodnog prava“.

– To ozbiljno ugrožava bezbednost našeg naroda. Severna Koreja je u potpunosti odgovorna za ono što se događa zbog balona i oštro upozoravamo Severnu Koreju da odmah zaustavi ovu nehumanu i grubu akciju – saopštila je vojska pod komandom vlasti u Seulu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter