Izvor: Tanjug
02.11.2023 u 20:22
0

BERBOK BEZ DILEME: Podržava namere Ukrajine da postane kandidat za članstvo u EU

 Nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok izjavila je danas da je uverena da će EU sledećeg meseca podržati pokušaj Ukrajine da se pridruži bloku na samitu koji se smatra ključnom prekretnicom u nastojanjima Kijeva da se integriše sa Zapadom.

Predstavljajući proširenje EU kao geostratešku neophodnost, Berbok je na konferenciji u Berlinu navela da blok 27 nacija takođe treba da nastavi s mučnim unutrašnjim reformama kako bi bio u mogućnosti da funkcioniše sa više od 30 članica.

Ona je rekla da vidi Ukrajinu kao članicu Evropske unije.

UKRAJINSKI DANAK U KRVI: NAJMASOVNIJA I NAJSUROVIJA MOBILIZACIJA DO SADA – LOVE LJUDE PO ULICAMA, RUSI PRED VRATIMA!

„Evropska unija mora da bude uvećana, što je geopolitička posledica ruske agresije na Ukrajinu“, navela je nemačka ministarka.

Lideri EU na samitu 14. i 15. decembra odlučiće da li će odobriti Ukrajini formalni početak pregovora o članstvu, koji je za Kijev glavni prioritet zajedno sa finansijskom i vojnom podrškom Zapada.

„Uverena sam da će Evropski savet u decembru poslati takav signal“, rekla je Berbok.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter