Izvor: Tanjug
19.02.2024 u 21:07
0

BILO BI KATASTROFALNO AKO IZRAEL NASTAVI DA BOMBARUDUJE RAFU: Irski ministar izdao dramatično upozorenje

Irski ministar spoljnih poslova Mišel Martin izjavio je da bi bilo katastrofalno ukoliko Izrael nastavi da bombarduje Rafu na jugu Pojasa Gaze jer se u tom gradu, prema procenama, nalazi 1,5 miliona Palestinaca koji su se tu sklonili od sukoba u ostalim delovima enklave.

Martin je upozorio da bi dalji napadi na Rafu doveli do pogoršanja i ovako katastrofalne humanitarne situacije.

Istakao je da je ogromna većina Saveta EU za spoljne poslove za okončanje rata u Pojasu Gaze i da smatra da taoce koje drži Hamas treba što pre osloboditi, prenosi Gardijan.

Irska i Španija su prošle sedmice poslale pismo predsednici Evropske komisije Ursuli fon der Lajen zahtevajući reviziju sporazuma o pridruživanju između EU i Izraela u vezi sa izraelskim obavezama za poštovanje ljudskih prava.

Martin je rekao da se nada da će EU biti jednoglasna u vezi sa sankcijama protiv nasilnih jevrejskih naseljenika na okupiranoj Zapadnoj obali, navodi Rojters.

„Irska favorizuje uvođenje sankcija nasilnim naseljenicima na Zapadnoj obali i žali što do jedinstva po tom pitanju do danas još nije došlo u okviru Saveta za spoljne poslove“, naveo je Martin uoči današnjeg sastanka ministara spoljnih poslova EU.

 

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter