Izvor: Tanjug
19.02.2023 u 09:21
0

BLINKEN POTVRDIO: Vašington razgovarao sa Maskom o korišćenju satelita Starlink u Ukrajini

 Američki državni sekretar Entoni Blinken potvrdio je da su predstavnici američke vlade razgovorala sa milijarderom Ilonom Maskom o korišćenju satelita Starlink u Ukrajini.

Upitan tokom intervjua za TV mrežu NBC Njuz, koji bi danas trebalo da bude emitovan, da li su SAD zamolile Maska da ukrajinskoj vojsci ne ograničava usluge Starlinka, Blinken je odgovorio:

KONAČNO USVOJENA SIRIJSKA DEVOJČICA ROĐENA POD RUŠEVINAMA: Srećan kraj za bebu zvanu „Čudo“

„Ne mogu da podelim s vama sadržaj nijednog razgovora, ali mogu da kažem da smo razgovarali“.

Maskova kompanija Spejs Iks saopštila je ovog meseca da je preduzela korake da spreči ukrajinsku vojsku da koristi usluge satelita Starlink za kontrolu kretanja bespilotnih letelica u područjima u kojima se vodi rat sa Rusijom, prenosi Rojters.

ROSKOSMOS PORUČUJE „SVE JE SPREMNO ZA POLETANJE!“: Svemirski brod Sojuz MS-23 će biti lansiran 24. februara

Kompanija Spejs Iks je isporučila u Ukrajinu opremu za Starlink terminale za privatne korisnike, što bi ukrajinska vojska mogla da iskoristi da se poveže sa skoro 4.000 satelita koje je Maskova kompanija do sada lansirala u nisku orbitu oko Zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter