Izvor: telegraf
11.11.2021 u 09:41
0

Boing priznao da je njegov avion bio nebezbedan

Američka kompanija Boing  pristala je na priznanje odgovornosti i kompenzaciju štete u tužbama koje su podnele porodice 157 ljudi, poginulih u nesreći aviona 737 MAX „Etiopijan erlajnsa“ 2019. godine, prema podnesku u Okružnom sudu u Čikagu.

Kao rezultat sporazuma između Boinga i porodica, advokati žrtava neće tražiti kaznenu odštetu, a Boing neće osporiti tužbe koje se podnose u američkoj državi Ilinois.

PROČITAJTE JOŠ: PRONAĐENA ZLATNA MINIJATURNA BIBLIJA STARA 600 GODINA

„Boing je posvećen tome da osigura da sve porodice koje su izgubile svoje voljene u nesrećama budu u potpunosti i pošteno nadoknađene za svoj gubitak“, poručio je proizvođač aviona u sredu, a advokati žrtava su u saopštenju naveli da je Boing priznao prema sporazumu „da je 737 MAX imao nebezbedno stanje i da neće pokušati da okrivi bilo koga drugog“ za nesreću.

PROČITAJTE JOŠ: Amerika zabrinuta zbog ruskih trupa kod granice sa Ukrajinom

„Ovo je značajna prekretnica za porodice u njihovoj potrazi za pravdom protiv Boinga, jer će obezbediti da budu tretirane na pravi način i da ispunjavaju uslove za nadoknadu pune štete prema zakonu države Ilinois, istovremeno stvarajući put za njih da nastave do konačnog rešenja, bilo putem poravnanja ili suđenja“, naveli su advokati.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Od sada naše vesti možete čitati i na zvaničnom Twitter nalogu HappyBSC portala.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter