Izvor: Tanjug
20.08.2021 u 12:25
0

BRITANIJA OBJAVILA NOVI LEK PROTIV KORONE!

Britanski zdravstveni regulator odobrio je koktel antitela koji su razvile kompanije “Regeneron“ i “Rošeto“ za sprečavanje i lečenje kovid-19, saopštilo je danas to regulatorno telo.

Britanska Regulatorna agencija za lekove i zdravstvene proizvode (MHRA) saopštila je da bi lek pod nazivom “ronapreve“ mogao pomoći u sprečavanju infekcije, u otklanjanju simptoma teške infekcije kovidom-19 i umanjenju verovatnoće hospitalizacije.

VAŽNO:

RAZOTKRIVANJE JEZIVIH ZLOČINA NA KOSOVU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kasapili su civile i VADILI ORGANE kojima su trgovali – SRBIJA NEĆE ĆUTATI O ZLOČINIMA!

Državljanin Srbije EVAKUISAN iz Avganistana: Tamo je STRAVA I UŽAS!

STEFANOVIĆ: Naša avijacija je danas sposobna da zaštiti naše nebo i CELU SRBIJU (FOTO)

SITUACIJA U SRBIJI NIJE STABILNA! DOKTORKA JOVANOVIĆ UPOZORAVA: Kako da prepoznate nove simptome DELTA SOJA

-Ovaj tretman će biti značajan dodatak našoj borbi protiv kovida-19, izjavio je britanski ministar zdravlja Sadžid DŽavid.

Lek “ronapreve“ se može uzimati u vidu injekcije ili infuzijom, a pripada klasi lekova koji se zovu monoklonska antitela koja oponašaju prirodna antitela koja telo proizvodi za borbu protiv infekcija.

Iz MHRA, međutim, navode da nije predivđeno da se lek koristi kao zamena za vakcinaciju.

Japan je prošlog meseca postao prva zemlja koja je odobrila “ronapreve“ za lečenje blagih do umerenih infekcija kovida-19.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter