Izvor: INFORMER
05.04.2024 u 09:50
2

CIA ZNA DA SPASA NEMA! UKRAJINA IDE NA POLA: Rusija pobeđuje, tu ništa ne može da se promeni!

Na Vašingtonu je odgovornost što borbe u Ukrajini i dalje traju, ocenio je bivši oficir CIA Rej Mekgavern.

On je „jednostavno neodrživim“ nazvao Bajdenovu tvrdnju da je „Putin već izgubio rat“ i reči direktora CIA, Vilijama Bernsa, da je „poraz ruske vojske postao očigledan“.

Mekgavern smatra da Sjedinjene Države „žive u svom svetu fantazija“ koje se zasnivaju na ideji američke izuzetnosti i neophodnosti. I naglašava:

– Ta paradigma odavno više nije relevantna. Situacija na frontu je takva da Rusija pobeđuje i ništa neće promeniti traktoriju rata u Ukrajini. Ruska vojska bi mogla da stigne do Dnjepra za nekoliko nedelja i da podeli Ukrajinu na pola“.

I poznati američki novinar, dobitnik Pulicerove nagrade Sejmur Herš uveren je da Ukrajina nema šanse.

Čak navodi da ni u CIA ne veruju u mogućnost da Ukrajina odnese pobedu u sukobu sa Rusijom.

Naglasio je da podaci CIA svedoče o suprotnom – da Oružane snage Ukrajine ne mogu pobediti, nzavisno od toga koliko i kakvog oružja dobijale sa Zapada.

– Analitičari CIA i drugih specijalnih službi SAD uvereni su čak da je taj sukob, ako se posmatra sa strateškog stanovišta, već završen – jasan je Herš.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “CIA ZNA DA SPASA NEMA! UKRAJINA IDE NA POLA: Rusija pobeđuje, tu ništa ne može da se promeni!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter