Izvor: RT
07.12.2023 u 15:54
2

DA VAS SADA VIDIM DA KAŽETE KAKO SMO BENZINSKA PUMPA: PUTIN saopštio da je RUSKA EKONOMIJA NAJJAČA U EVROPI!

Ruski BDP je porastao za 3,2 odsto za deset meseci ove godine, i danas je na višem nivou nego što je to bio slučaj pre uvođenja sankcija, ukazuje ruski predsednik

Rusija je najjača ekonomija Evrope i, po tempu rasta, sada prevazilazi sve vodeće države EU, ističe predsednik Rusije Vladimir Putin, govoreći na investicionom forumu „Rusija zove!“.

Sve veći udeo u ruskoj ekonomiji imaju osnovne industrije poput proizvodnje, transporta i građevine, dodaje on dajući opštu ocenu o stanju ruske ekonomije.

 – Neka sada neko kaže da je Rusija benzinska pumpa, kako su nedavno pokušali da nas uvrede – poručuje predsednik.

RUSI ĆE NAS ZBRISATI SA LICA ZEMLJE KAO UKRAJINU: PUTIN sprema INVAZIJU GLOBALNIH RAZMERA NA NATO nakon KAPITULACIJE KIJEVA!?

„Ruski BDP je porastao za 3,2 odsto za deset meseci ove godine, i danas je na višem nivou nego što je to bio slučaj pre uvođenja sankcija“, ukazuje predsednik Rusije.

Prvi put posle dugo vremena, deficit saveznog budžeta je u potpunosti finansiran iz domaćih sredstava, dodaje predsednik precizirajući da je deficit saveznog budžeta za 11 meseci iznosio 878 milijardi rubalja, što je otprilike 0,5 posto BDP-a.

Još jedan važan parametar dobrog razvoja ruske ekonomije je i povećanje kvaliteta života, ocenjnjuje Putin. Rast realnih zarada u Rusiji je trenutno sedam odsto, a realni prihodi stanovništva – 4,4 posto.

Istovremeno, zapadni investitori su, pod pritiskom svojih vlada, izgubili priliku da zarade na ruskom visokoisplativom tržištu, ukazuje predsednik.

Rusija koristi priliku te u visoko-tehnološkom sektoru, turizmu i drugim oblastima aktivno popunjava prazna mesta koja su ostavile strane kompanije koje su napustile njeno tržište.

„Od marta 2022. broj stranih kompanija koje posluju u Rusiji nije se smanjio, već se povećao za oko 1.500. I sam sam bio iznenađen, kada sam to saznao“, komentariše Putin.

„Upozoravali su nas da zbog sankcija nećemo da se razvijamo, ali bankarski sektor je dostigao rekordan obim kreditiranja“, ukazuje predsednik.

Ukidanjem Visa i Masterkard sistema Rusiji, zapadni političari su želeli da ruski građani pate, ali su Rusi zapravo prešli na nacionalni platni sistem, pojašnjava on.

Zapadne kompanije su sankcijama i svojim odlaskom samo lišile sebe zarade, kaže on i dodaje da strani biznis, uprkos pritiscima svojih zvaničnika, ipak želi da posluje u Rusiji – „samo su promenili ime“, ukazuje ruski predsednik.

„Ruska ekonomija je potpuno zdrava, finansijski sistem je u celini u dobrom, zdravom stanju“, zaključuje Putin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “DA VAS SADA VIDIM DA KAŽETE KAKO SMO BENZINSKA PUMPA: PUTIN saopštio da je RUSKA EKONOMIJA NAJJAČA U EVROPI!”

  1. Jopre60 godina bio sam prvi put u SSSR_u i zauvijek sam ostao privržen tim ljudima. Živeći u Hrvatskoj često sam bio okružen ljudima čiju mržnju prema svemu što ima veze sa Rusima nisam mogao razumjeti. Tek nakon raspada Jugoslavije shvatio sam da hiljadugodišnja indokrinacijaod strane katoličke crkve ne može nastati za slijedeći 1000 godina. Dakle neka živi i neka raste sve jača RUSIJA.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter