Izvor: RT
19.02.2024 u 13:42
0

DAH SMRTI OSTAJE IZA UKRAJINACA! KORISTILI HEMIJSKO ORUŽJE, A SADA UVODE I AMERIČKO NA FRONT – RUSI ZAPRETILI krvavom odmazdom

Kijev priprema taktiku "posebnog hemijskog pojasa" što znači da se planira dizanje u vazduh kontejnera sa amonijakom i cijanovodoničnom kiselinom u trenutku kada ruske snage budu napredovale na frontu, upozoravaju iz Oružanih snaga Rusije

Oružane snage Ukrajine koristile su zabranjeno američko hemijsko oružje protiv ruskih vojnika, a 2022. i 2023. godine posebnim toksičnim jedinjenjima otrovale su i šefa Hersonske oblasti Vladimira Salda i lidera Luganske Narodne Republike Leonida Pasečnika, rekao je danas načelnik snaga za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igor Kirilov.

„Oružane snage Ukrajine koriste toksična jedinjenja ne samo tokom borbenih akcija, već i za izvođenje terorističkih napada. Šef administracije Luganske Narodne Republike Leonid Pasečnik teško je otrovan fenolnim jedinjenjima 5. decembra 2023. Šef administracije Hersonske oblasti Vladimir Saldo hospitalizovan je 9. avgusta 2022. uz naznake da je otrovan. Sprovedena laboratorijska istraživanja pokazala su prisustvo ricina„, rekao je Kirilov.

„Na pozicije ruske vojske na Krasnolimanskom pravcu su, pomoću bespilotnih letelica sa helikopterskim pogonom, 28. decembra 2023. bačene ručne gasne bombe američke proizvodnje napunjene supstancom CS“, dodao je.

KREĆE JURIŠ UNIŠTENJA UKRAJINE! 50.000 RUSA iz AVDEJEVKE BRZINOM MUNJE „LETI“ ka KIJEVU – SVEOPŠTA OFANZIVA počinje

Ovaj gas, kako kaže, izaziva iritaciju očiju i gornjih disajnih puteva, a u većim koncentracijama može dovesti do opekotina, prestanka rada srca i otežanog disanja.

Ipak, Kirilov ističe da ovo nije bio jedini slučaj kada su ukrajinske formacije protiv ruskih trupa koristile hemijska jedinjenja zabranjena Konvencijom o hemijskom oružju.

Slično se, na primer, desilo i 31. januara ove godine, kada je korićen antrahinon, koji je kancerogen i zbog toga zabranjen u EU. Napadi uz pomoć različitih hemijskih jedinjenja izvedeni su i 8. i 16. februara 2023, 7. i 23. aprila, kao i 15. juna, i 28. decembra iste godine, ali i u avgustu 2022.

Ruska Federacija poseduje dokaze u vezi sa svim ovim slučajevima, rekao je Kirilov, i podsetio da se Ukrajina, uz pomoć Zapada, danas ponaša kao nekada nacisti, koji su koristili slične supstance za vreme Drugog svetskog rata.

„Hteo bih da skrenem pažnju na izjavu predstavnika Oružanih snaga Ukrajine o tome da raspolažu ovakvim jedinjenjima“, dodao je.

Iz Oružanih snaga Rusije danas upozoravaju i da Kijev priprema taktiku „posebnog hemijskog pojasa“ što znači da se planira dizanje u vazduh kontejnera sa amonijakom i cijanovodoničnom kiselinom u trenutku kada ruske snage budu napredovale na frontu.

U periodu od septembra do oktobra 2023. ova jedinjenja dovožena su do gradova Kramatorsk i Kupjansk. Kijev planira da ih rasporedi duž autoputeva koji se najčešće koriste i zatim digne u vazduh, dodaje Kirilov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter