Izvor: Tanjug
02.05.2023 u 09:58
2

PUŠILIN REŽE JASNIM STAVOM: „Kijev nastavlja ubistva i posle devet godina od tragedije u Odesi“

Da bi zadovoljili Zapad i sačuvali vlast, ukrajinski političari nastavljaju da čine zločine - ubistva, genocid, etničko i versko ugnjetavanje“, napisao je Pušilin na svom Telegram kanalu povodom 9. godišnjice tragičnih događaja u Odesi.

Vršilac dužnosti šefa samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Denis Pušilin izjavio je danas da vlasti Ukrajine nastavljaju da, kako je naveo, čine zločine da bi zadovoljile Zapad, ubijajući civile, čak i devet godina nakon tragedije u Odesi 2. maja 2014. godine.

DETALJI SASTANKA SA PUŠILINOM I DALJE INTRIGIRAJU: Lukašenko nudi pomoć DNR u obnavljanju i normalizaciji života?

„Ukrajina koju smo poznavali zauvek je za mnoge od nas prestala da postoji pre devet godina, kada su ljudi živi spaljeni u zgradi sindikata u Odesi.“

Prema rečima Pušilina, aktuelni kijevski režim nije u stanju da nepristrasno proceni tragične događaje niti da sprovede pravednu istragu, prenosi TASS.

On je, međutim, izrazio uverenje da će odgovorni za taj zločin biti kažnjeni. Kako podseća TASS, 2. maja 2014. radikali Desnog sektora, zabranjeni u Rusiji, i takozvane snage samoodbrane Majdana napale su šatorski kamp u parku Kulikovo polje, gde su stanovnici Odese sakupljali potpise za referendum o federalizaciji Ukrajine i o davanju ruskom jeziku statusa zvaničnog jezika. Neke pristalice federalizacije sklonile su se u Dom sindikata, ali su radikali opkolili zgradu i zapalili je.

U tim tragičnim događajima, prema zvaničnim podacima policije, poginulo je 48 osoba, a više od 240 je povređeno.

Vlasti u Ukrajini su za nemire okrivile aktiviste „antimajdana“, ali istraga, koja je trajala nekoliko godina, nije uspela da dokaže njihovu krivicu na sudu. Kao rezultat toga, svi oni koji su prvobitno bili pritvoreni su oslobođeni optužbi, navodi agencija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “PUŠILIN REŽE JASNIM STAVOM: „Kijev nastavlja ubistva i posle devet godina od tragedije u Odesi“”

  1. Što se tiče one kontraofanzive , sve zavisi kako zeli Amerika da zavrsi sa tim, imjauci u vidu da im je vreme bitno i uvek gledaju da prodju jeftino sto se tice njihovih ljudskih zivota a opet da utisak bude zestok a sada imaju one koji zavise od njih i koji bi verovatno sve uradili da na kraju oni izadju kao pobedncici nije iskljuceno da doture neko nuklearno naruzanje svojim „prijateljima “ ili neko biolosko oruzje koje mozda i sami poseduju jer su imali laboratorije uz granice Rusije . Mozda Amerikanci reaguju i na dve strane, koje su njima trenutno vazne , i to u istom momentu tako da se svaka zabavi svojim problemima , naravno da mislim i na Rusiju i na Kinu , mozda onako usput i neka prirodna nepogoda pod uslovom da ona u Turskoj nije bila prirodna, ali ako Vucic kaze da je bila prirodna onda verovatno jeste ali ne verujem . Srecno svima i u Rusiji i u Kini i u naravno Ukrajini , samo kada bi se ovi poslednji pribrali malo seli i razmislili o svemu mozda bi dosli do resenja, onog, koje se tice samo njih Rusije i Ukrajine . Nego da nisu smislili kojim slucajem Jevreji da nasele Ukrajinu ?.

    1
    0
    Odgovori
  2. Rusi nesposobni da zauzmu grad veličine 10 fudbalskih terena. Mogu oni da trabunjaju šta hiće, ali gidinu dana lome zube u Bahmutu i ništa.

    0
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter