Izvor: Sputnjik
31.03.2022 u 11:17
0

DOKLE IDE OVO LUDILO: Slovenačke diplomate morale da uklone zastavu Slovenije jer LIČI NA RUSKU! (FOTO)

Slovenački otpravnik poslova u Kijevu Boštjan Lesjak, samo dva dana pošto su se diplomate te zemlje vratile u prestonicu Ukrajine, morao je da ukloni zastavu Slovenije ispred ambasade jer podseća na rusku.

Boštjan Lesjak je po povratku slovenačkih diplomata u Kijev, koje su se povukle početkom krize u Ukrajini, ispred ambasade podigao zastave Slovenije i Evropske unije. Međutim, slovenačku je morao vrlo brzo da ukloni.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Kada smo došli u Kijev, bilo je vetrovito i mi smo s ponosom ponovo podigli slovenačku i evropsku zastavu, koje su se lepo vijorile na vetru“, ispričao je Lesjak za TV Slovenija, prenosi ljubljanski „Večer“.

Kada je dva dana kasnije vetar prestao, zastava je prestala da se vijori.

„Do mene su došli pripadnici nacionalne garde Ukrajine, a kasnije i policija i zamolili su me da privremeno uklonim slovenačku zastavu, jer previše podseća na rusku“, ispričao je Lesjak.

Na ovaj događaj reagovao je i slovenački premijer Janez Janša, koji je na Tviteru citirao Aleksa Hribovšeka, predsednika Društva heraldičara Slovenije, koji je napisao da Slovenija „nikada neće menjati svoja obeležja zato što nekome u inostranstvu nešto ne odgovara“.

„Ako bismo ih ikada menjali, uradili bismo to zato što mi to smatramo prikladnim ili zato što bismo mi trezveno osetili da je to potrebno“, napisano je u tvitu.

Koliko ljudi je trenutno u slovenačkoj diplomatskoj misiji u Kijevu ni Lesjak ni slovenačko ministarstvo spoljnih poslova ne žele da otkrivaju zbog bezbednosti. Ministarstvo je nedavno potvrdilo za Slovenačku novinsku agenciju (STA) da je pored Lesjaka u Kijevu još jedan diplomata, dok je premijer Janez Janša na Tviteru napisao da je u prestonici Ukrajine „slovenački tim“.

Lesjak o situaciji u Ukrajini redovno izveštava slovenačkog ambasadora Tomaža Mencina, koji je trenutno stacioniran u mestu Žešov u Poljskoj, u blizini ukrajinske granice, navodi „Večer“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter