Izvor: RT
06.12.2023 u 12:10
0

DOŠAO JE VOĐA SLOBODNOG SVETA: ARAPI DOČEKALI PUTINA kao BOGA – Stigao u EMIRATE!

Lider Rusije i predsednik UAE razgovaraju o bilateralnim odnosima, situaciji na Bliskom istoku i palestinsko-izraelskom sukobu, kao i o nafti i saradnji u okviru OPEK+

Sastanak ruskog predsednika Vladimira Putina i predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhameda bin Zajeda el Nahjana je u toku u palati Kasr al Vatan u Abu Dabiju, prenose „RIA Novosti“.

Avion predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sleteo je danas nešto pre 11 sati na aerodrom u Abu Dabiju. Lidera Rusije je na aerodromu dočekala delegacija predsednika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

U čast Putinovog dolaska, nebo nad Abu Dabijem obojeno je u boje ruske zastave. Putinov automobil je na putu od aerodroma do palate pratila konjička pratnja.

Nakon svečane ceremonije dočeka, prema protokolu, upriličeno je fotografisanje i predstavljanje delegacija, prenosi korespondent „RIA Novosti“.

Prethodno je portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio da će se ruski predsednik danas sastati sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Mohamedom bin Salmanom Al Saudom i predsednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Mohamedom bin Zajedom Al Nahjanom.

On je precizirao da će predsednik Rusije sa bliskoistočnim kolegama razgovarati pre svega o bilateralnim odnosima, ali i o situaciji na Bliskom istoku i palestinsko-izraelskom sukobu, kao i o nafti i saradnji u okviru OPEK+.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter