Izvor: 24 sedam
04.02.2024 u 16:14
0

DRŽALI GA VEZANOG I IZGLADNELOG: Palestinski doktor opisao mučenja u izraelskom zatvoru

Maruf veruje da je bio jedan od više od 100 zatvorenika koji su držani na istom mestu.

Palestinski doktor Said Abdulrahman Maruf tvrdi da su ga izraelske snage mučile tokom 45 dana dok je bio u pritvoru, uključujući okivanje nogu, vezivanje ruku i očiju i onemogućavanje normalnog spavanja.

Doktor je rekao da tokom pritvora nije mogao da spava jer je pod bio prekriven kamenčićima, nije bilo dušeka, jastuka i pokrivača, a puštana je glasna muzika.

Takođe je rekao da je u zatvoru smršao više od 25 kilograma, kao i da je izgubio osećaj za ravnotežu.

Maruf je ukazao da se mučenja u zatvoru koja je doživeo ne mogu opisati i da samo onaj ko ih je preživeo može da razume koliko su bile velike patnje.

On kaže da ne zna gde je bio zatočen jer je sve vreme imao povez preko očiju i da nije siguran da li je to bilo unutar ili izvan Gaze.

Maruf veruje da je bio jedan od više od 100 zatvorenika koji su držani na istom mestu.

Rekao je da je radio kao pedijatar 23 godine i da nije počinio nikakav zločin. Kada je oslobođen, odveden je do prelaza u kibucu Kerem Šalom na jugu Izraela gde ga je preuzeo Crveni krst. Sada ponovo radi u bolnici u Gazi.

Maruf kaže da još ne zna da li su njegova supruga i petoro dece živi.

Izraelska vojska nije odmah odgovorila na zahtev Rojtersa za komentar, ali je rekla da će odgovoriti kasnije.

Izraelska vojska je ranije negirala da je gađala ili zlostavljala civile i optužuje Hamas da koristi bolnice za vojne operacije, što ta palestinska militantna grupa poriče.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter