Izvor: Tanjug
20.07.2023 u 18:59
1

BORELJ NE KRIJE: Evo koliko MILIJARDI EVRA EU daje Ukrajini – rupa bez DNA, svet u šoku

Evropska unija obezbediće do pet milijardi evra godišnje u naredne četiri godine za potrebe odbrane Ukrajine putem namenskog odeljka u okviru Evropskog mirovnog fonda, izjavio je danas visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Borelj pozdravio prve korake Prištine ka deeskalaciji situacije na severu Kosova i Metohije

On je istakao da je to isti alat koji je dosad veoma dobro funkcionisao, preneo je Rojters.

„Nastavićemo da ga koristimo, ali sa posebnim poglavljem unutar njega, sa specifičnim finansiranjem, koje se može proceniti na osnovu cifara koje sam spomenuo“, naveo je Borelj na konferenciji za novinare nakon sastanka sa ministrima spoljnih poslova zemalja članica EU.

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost i ranije je govorio da bi se nove obaveze mogle nadovezati na postojeću podršku Unije, kao što je Evropski mirovni fond iz kojeg je finansirano na milijarde evra za oružje za Ukrajinu i za obuku ukrajinskih trupa.

Vojna podrška Ukrajini mora biti dugoročna, rekao je tada Borelj, sugerišući da bi EU mogla da uspostavi odbrambeni fond za Ukrajinu, po uzoru na mirovni fond. Poručio je da obuka i modernizacija ukrajinske vojske moraju da se nastave.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “BORELJ NE KRIJE: Evo koliko MILIJARDI EVRA EU daje Ukrajini – rupa bez DNA, svet u šoku”

  1. Koje ste vi zivotinje. Cela Evropska unija. Umjesto da pokusate da zaustavite rat vi saljete oruzje i pare do poslednjeg Ukrainca. Sto ne posaljete vasu djecu da se bore na strani Ukraine? Nije vas briga koliko ce Ukrainaca izginuti u ovom sukobu. Nemate ni trunku morala, srama,sazaljenja, postovanja prema tom Ukrainskom narodu bitni su vam samo vasi interesi da pokusate da oslabite Rusiju. Hvala dragom Bogu neuspjevate u vasim podlim namjerama. Rusija je bogata drzava sa pametnim rukovodstvom i predsednikom Putinom na celu koji uziva podrsku 85 % svjeta. Onog svjeta u kojem ste vi nekada imali kolonije i koji je jedva docekao da osjeti slobodu.

    2
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter