Izvor: Happy BSC
21.02.2024 u 17:42
2

EVROPLJANI NE VERUJU U KIJEV: Otpisani Zelenski NE MOŽE do pobede

Istraživanje takođe pokazuje da Evropljani sve više veruju da je sukob u Ukrajini za njih od neposredne važnosti

Samo 10 odsto Evropljana veruje da će Kijev moći da pobedi u sukobu u Ukrajini, duplo više Evropljana veruje da će pobediti Moskva, pokazalo je istraživanje koji su sproveli Datapraxis i YouGov za Evropski savet za spoljne odnose, prenosi Gardijan.

Većina ispitanika veruje da će se sukob okončati dogovorom.

Studija je sprovedena u januaru, to jest, čak i pre preuzimanja kontrole nad Avdejevkom – glavnim uspehom ruskih snaga u protekloj godini – među stanovnicima 12 zemalja: Austrije, Francuske, Nemačke, Grčke, Mađarske, Italije, Holandije, Poljske, Portugala, Rumunije, Španije i Švedske.

Takva promena osećanja (u isto vreme prošle godine, Evropljani su bili najglasniji u insistiranju da Ukrajina treba da povrati kontrolu nad svim teritorijama) zahtevaće od kreatora politike da zauzmu „realističniji“ pristup, zasnovan na definisanju šta prihvatljiv mir zapravo znači, navodi se u tekstu.

Istraživanje takođe pokazuje da Evropljani sve više veruju da je sukob u Ukrajini za njih od neposredne važnosti: 33% ispitanika je reklo da je imao veći uticaj na njihovu zemlju od rata na Bliskom istoku, a samo 5% smatra da su neprijateljstva između Izraela i Hamasa imala veći uticaj na njihovu zemlju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “EVROPLJANI NE VERUJU U KIJEV: Otpisani Zelenski NE MOŽE do pobede”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter