Izvor: Happy BSC
26.02.2024 u 11:04
0

FARMERI RAZBILI POLICIJSKE PUNKTOVE! Haos u Briselu – gore barikade, lete dimne bombe (VIDEO)

U gradu se čuju sirene i zapaljeno je nekoliko dimnih bombi, a Van de Kir kaže da je situacija u ovom trenutku mirna

Totalni haos izbio je u Briselu gde se ponovo održavaju protesti poljoprivrednika, koji se bune zbog jeftine cene uvoza. Farmeri su zapalili barikade, ali i vozilima probili policijske punktove. Briselska policija odgovorila je vodenim topovima.

Oni su sa traktorima ušli u grad, a prema rečima portparolke policije Ilse Van de Kir u Evropskom kvartu se nalazi najmanje 300 traktora, koji su blokirali i okolne ulice, prenosi Tajms of Brisel.

U gradu se čuju sirene i zapaljeno je nekoliko dimnih bombi, a Van de Kir kaže da je situacija u ovom trenutku mirna i da je više stotina policajaca raspoređeno u Evropskom kvartu i na krtitičnim tačkama i ulaznim putevima.

Zatvoreno je i nekoliko tunela, puteva i metro stanica.


Poljoprivrednici su napravili betonske barijere i bodljikavim žicama su okružili sedište Evropske unije. Traktori su okićeni zastavama i transparentima, a demonstranti bacaju i gume ispred ulaza u zgradu EU.

U Briselu se danas održava sastanak ministara poljoprivrede Evropske unije, a glavni protest planiran je ispred sedišta Unije u 11 časova.

Poljoprivrednici već nekoliko nedelja vode kampanju protiv, kako su rekli, prestrogih evropskih ekoloških pravila i pada prihoda i traže od Evropske unije da se povuče iz sporazuma o slobodnoj trgovini, a danas je u fokusu sporazum Merkosur sa južnoameričkim zemljama, čiji je cilj da dozvoli jeftine proizvode na drugim tržištima.

Poljoprivrednici traže i da se regulišu tržišta kako bi se garantovale fer i stabilne cene, puna poljoprivredna i prehrambena politika za podršku agroekološkim praksama i prilagođavanje uredbe o azotu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter