Izvor: tanjug
20.08.2021 u 13:36
0

FBI saopštio: Neredi na Kapitolu rezultat organizovane zavere

Američki FBI pronašao je dokaz da su neredi u Kapitolu 6. januara bili rezultat organizovane zavere sa ciljem da se promeni ishod predsedničkih izbora na kojima je pobedio Džozef Bajden, tvrde četiri sadašnja i bivša zvaničnika.

Iako su savezne službe uhapsile više od 570 osumnjičenih za nerede, FBI u ovom trentuku veruje da nasiljem nisu upravljale ultradesničarske grupe ili istaknuti članovi bivšeg predsednika Donalda Trampa, rekli su izvori koji su učestvovali ili su bili obavešteni o istrazi.

VAŽNO:

RAZOTKRIVANJE JEZIVIH ZLOČINA NA KOSOVU U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Kasapili su civile i VADILI ORGANE kojima su trgovali – SRBIJA NEĆE ĆUTATI O ZLOČINIMA!

Državljanin Srbije EVAKUISAN iz Avganistana: Tamo je STRAVA I UŽAS!

STEFANOVIĆ: Naša avijacija je danas sposobna da zaštiti naše nebo i CELU SRBIJU (FOTO)

SITUACIJA U SRBIJI NIJE STABILNA! DOKTORKA JOVANOVIĆ UPOZORAVA: Kako da prepoznate nove simptome DELTA SOJA

-Između 90 i 95 odsto učesnika su pojedinci, a onda imate pet procenata grupa milicije koji su dobro organizovani. Nije postojao plan sa Rodžerom Stounom i Aleksom DŽonsom i svim ljudima koji upali u Kongres, da se uzmu taoci -naveo je izvor.

Stoun je republički operativac-veteran, koji je sam sebe opisao kao „podli prevarant“ i DŽons, osnivač radio emisije i vebkasta koji je promovisao teorije zavere, dodaje Rojters i navodi da su obojica bliski saveznici Trampa i bili su umešani u Trampove akcije u Vašingtonu 5. januara, dan pre nereda.

Istražitelji FBI su otkrili da su ćelije demonstranata, uključujući i pristalice krajnjih desničarskih grupa, nameravali da upadnu u Kapitol.

Međutim, istražitelji nisu pronašli dokaze da je grupa imala ozbiljne planove šta da radi čak i ako upadne u Kongres, dodaje izvor.

Tužilaštvo je podnelo optužbe protiv 40 osumnjičenih kojima se na teret stavlja da su u nekoj meri učestvovali u planiranju napada na Kapitol.

Optužnica tereti jednog od lidera grupe Proud Boys da je regrutovao članove i pozivao ih da gomilaju pancire i drugu vojnu opremu dve nedelje pre napada na Kapitol.

PROČITAJTE JOŠ:

MINISTAR SELAKOVIĆ U POSETI AFRICI: Ministar spoljnih poslova uručuje VAKCINE!

Danas je prepodobnomučenik Dometij: VERUJE SE DA NA DANAŠNJI DAN BOLESNI DOBIJAJU PRILIKU DA OZDRAVE

AMSS PORUČUJE: Očekuje se pojačan saobraćaj

JEZIVO NASILJE U NIŠU: Mladić šutirao taksistu! (VIDEO)

On je navodno 6. januara poslao članove grupe sa planom da se podele u grupe i sa više lokacija uđu u Kapitol.

Do sada je više od 170 osoba optuženo za napad ili ometanje policijskog službenika, za šta je predviđenja kazna do 20 godia zatvora.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter