Izvor: Kurir
29.05.2024 u 20:35
1

FEDORENKO: Rizikujemo da izgubimo vojnu podršku SAD u budućnosti!

Ukrajina rizikuje da izgubi vojnu pomoć Sjedinjenih Američkih Država ako Kijev izvede napade američkim oružjem na teritoriju Rusije bez dozvole Vašingtona, smatra komandant čete udarnih dronova Oružanih snaga Ukrajine Jurij Fedorenko.

– Paralizovani smo, jer nam američka politika nalaže zabranu upotrebe američke municije na teritoriji Rusije. Ako to učinimo, rizikujemo da izgubimo vojnu podršku SAD u budućnosti, napisao je Fedorenko u članku za američki list „Vašington post“.

Istovremeno je napomenuo da ukrajinske snage „imaju dovoljno“ raketa „atacms“.

Fedorenko je zatražio od SAD da „odvežu ruke“ Ukrajini i dozvole joj da vrši udare po teritoriji Rusije američkim oružjem. Takođe je zatražio da se Kijevu dâ više sredstava protivvazdušne odbrane i obezbede borbeni avioni F-16, koji su Ukrajini odavno obećani.

Ukrajinski oficir primetio je i da Ukrajini nedostaje ljudi za drugi talas mobilizacije.

Koordinator strateških komunikacija u američkom Savetu za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je ranije da su Sjedinjene Američke Države svesne da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski zainteresovan za upotrebu zapadnog oružja protiv ciljeva na teritoriji Rusije, ali da i dalje ne podržavaju takve napade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “FEDORENKO: Rizikujemo da izgubimo vojnu podršku SAD u budućnosti!”

  1. UKRAINA je patosirana zajedno sa NATOM,SAD,GLUME İ NASTOJE DA İZAGJU OD OVOG SRAMA TİHO,KAO DA SU BİLİ SA STRANE,EU,JE JE APİTULİRALA ,İ VOJNO I EKONOMSKİ,İ GLUMİ LUDİLO ,İ NEKOG FAKTORA,A UZ STVARİ SE RASPADA,EU KE MOLİTİ RUSKU FEDERACİJU ZA MİLOST NA KOLENA,R.FEDERACİJA ,NE SME BİTİ SENTİMENTALNA ,VEK İH TREBA DOTUKİ I EKONOMSKİ ,İ NA SVAKİ DRUGİ NACİN,JER SU ZELELİ DA UNİSTE ,İ PRİGRABE RUSİJU,TO RUSİJA NE SME NİKAKO DA ZABORAVİ,

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter