Izvor: Tanjug
23.06.2023 u 08:46
0

FSB U SEKUNDI RAZBIO BANDU: Hteli su uz pomoć Ukrajinca da izvezu ovu kancerogenu materiju – ZARAD JEDNOG CILJA

Prema FSB-u, banda je delovala pod koordinacijom državlјanina Ukrajine.

Federalna služba bezbednosti Rusije uhapsila je pet osoba za koje se sumnja da su pokušale da iznesu kilogram radioaktivnog cezijuma-137 u inostranstvo, u koordinaciji sa jednim ukrajinskim državljaninom, za upotrebu u zoni specijalne vojne operacije, saopštio je FSB.

MOSKVA ZAGRMELA: Na ovaj način ZAPAD pokušava da zavadi Rusiju i Kazahstan – staju im na put

„Ruski FSB, uz podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, uhapsio je pet članova organizovane kriminalne grupe koji su pokušali da kupe radioaktivnu supstancu za 3,5 miliona dolara sa ciljem da je prokrijumčare iz Ruske Federacije“, saopštio je FSB, prenosi RIA Novosti.

Ukoliko bi cezijum-137 mogao da se izveze, planirano je da se koristi za proizvodnju oružja za masovno uništenje kako bi se diskreditovala Rusija, navodi se u saopštenju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter