Izvor: Tanjug
28.01.2021 u 08:40
0

GUTERTEŠ: Ruske vakcine važne za borbu protiv pandemije

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš smatra da ruske vakcine za KOVID-19 mogu da igraju veoma važnu ulogu u borbi protiv pandemije, a nada se da će ih Svetska zdravstvena organizacija (SZO) uskoro odobriti.

„Jedini uslov koji UN imaju u vezi vakcina je da možemo da ih koristimo samo ako ih je odobrila SZO. Znam da u ovom trenutku postoje kontakti između ruskih vlasti i SZO, nadam se da će kroz njih na najbrži mogući način doći do odobrenja ili priznanja za efikasnost ruske vakcine“, rekao je Gutereš u intervjuu za TAS S.

Generalni sekretar UN smatra i da je važno da imunizacija bude dostupna svima i na svakom mestu .

PROČITAJTE OBAVEZNO

SVEČANO OTKRIVANJE SPOMENIKA STEFANU NEMANJI! Vučić: Nemanja i Sveti Sava su naše sidro i naš krst!

SLUČAJ BAČENE BEBE U OBRENOVCU: Majka i ćerka ostaju u pritvoru

EVROKUP: Loš period se nastavlja, Partizan PORAŽEN

„Ruska vakcina može biti korisna u mnogim misijama UN-a, u nekim osetljivim delovima sveta, gde će nam biti potrebne vakcine za naše osoblje i stanovništvo koje pomažemo u mirovnim operacijama“, dodao je Gutereš.

U septembru 2020. godine, predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je tokom izlaganja u Generalnoj skupštini UN da je Rusija spremna da UN besplatno isporuči svoju vakcinu Sputnjik V, navodi agencija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter