Izvor: Alo.rs
13.02.2024 u 19:03
0

„CRVENA KRAVA JE ZNAK“: Hamas izveo pokolj zbog drevnog proročanstva

Hamas je naveo izraelsku kupovinu nekoliko crvenih junica kao jedan od faktora koji navodno opravdavaju teroristički napad 7. oktobra.

ODMAZDA NA DELU: U Bagdadu ubijen visoki komandant Hezbolaha, napad izvele SAD dronom

Teroristi tvrde da su se plašili da vrsta goveda uzgojenih u Americi možda ispunjava kriterijume drevnog proročanstva, nagoveštavajući uništenje glavnih muslimanskih svetinja u Jerusalimu: Kupolu na steni i džamiju Al-Aksa.

Ovde se zaplet tek počinje: Neki Izraelci, nadajući se upravo ovakvom ishodu, uvezli su ove krave upravo za tu svrhu.

Ritualno žrtvovanje bilo je ključni element drevnog judaizma – i u mitologiji i u praksi. Iskrcavajući se iz arke nakon biblijskog potopa, Noje je sagradio oltar i skoro odmah počeo da pali nekoliko životinja za koje je toliko naporno radio da ih spase od prirodne katastrofe. Abraham je više puta prinosio žrtve tokom dugog putovanja u Svetu zemlju iz očevog doma, koji se nalazi negde na savremenoj iračkoj teritoriji.

 Teroristička grupa Hamas se predstavlja, između ostalog, kao čuvar muslimanskih svetinja Jerusalima. Njeni lideri su obećali da će proliti more jevrejske krvi kao odgovor na ultrareligiozne Jevreje koji su samo izrazili nameru da se mole pored Al-Akse.

Zvanično nazvan Islamski pokret otpora, Hamas uvek stavlja religiju u srž svoje retorike, opravdavajući čak i najvarvarskije postupke potrebom da zaštiti islamske svetinje i običaje (pored zaštite političke nezavisnosti palestinskog pojasa Gaze, gde Hamas vlada autoritarnim žarom otkako su tamo održani poslednji izbori 2006. godine).

Shodno tome, nije bilo ironije kod Hamasa koji tvrdi da su njegov napad 7. oktobra na Izrael, barem delimično, izazvale životinje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter