Izvor: Tanjug
09.10.2020 u 15:30
0

HAOS NEVIĐENIH RAZMERA: Pucano na automobil bivšeg predsednika, veliki sukobi demonstranata, VOJSKA STIGLA U PRESTONICU (VIDEO)

Na centralnom trgu u glavnom gradu Kirgistana, Biškeku, danas su odjeknuli pucnji tokom velikog protesta pristalica rivalskih političkih struja.

Demonstranti se sukobljavaju i bacaju kamenje i flaše jedni na druge, a čuli su se i pucnji u vreme održavanja protesta.

Na trgu su se okupile pristalice bivšeg predsednika Almazbeka Atambajeva, a kasnije su stigle pristalice njegovog rivala Sadira Žaparova.

Kako se navodi, nepoznate osobe su pucale na automobil Atambajeva, dok je napuštao miting.

U trenutku, kada su, navodno, Atambajev i drugi lideri opozicije ušli u vozilo nepoznata osoba je ispalila nekoliko hitaca u stranu automobila.

Stotine pristalica Žaparova popele su se na binu na sa koje je Atambajev govorio 10 minuta ranije, nakon čega su se začula dva ili tri hica.

Pristalice Žaparova su zauzele trg, dok su pristalice Atambajeva prešle u aveniju Čui na drugoj strani trga.

Predsednik Kirgistana Soronbaj Ženbekov proglasio je ranije danas vanredno stanje u glavnom gradu Biškeku i naredio raspoređivanje vojske.

SVE O KORONI

PREDSEDNIK SRBIJE PORUČIO: NEMA NAJAVA ZA NOVE MERE (VIDEO)

SVE PODSEĆA NA JUL: Tada smo imali DRASTIČAN SKOK ZARAŽENIH

PREDSEDNIK SRBIJE POŽELEO BRZ OPORAVAK AMFILOHIJU

SRBIJA PRVA U EVROPI! Stigao lek protiv korone

U naredbi se ne precizira koliko će vojnika biti raspoređeno u glavnom gradu, ali im se daje instrukcija da koriste vojna vozila i postave kontrolne punkove.

Ukazom o vanrednom stanju predviđa se policijski čas koji će početi večeras u 20 sati i trajati do 8 sati 21. oktobra.

Pristalice nekoliko partija koje na parlamentarnmh izborima održanim 4. oktobra nisu osvojile nijedno mesto u parlamentu, okupile su se nakon objavljivanja preliminarnih rezultata na centralnom trgu u Biškeku, ocenjujući da je glasanje lažirano.

Pod pritiskom više hiljada demonstranata, vlada u Kirgistanu podnela je ostavku, a Centralna izborna komisija poništila je rezultate parlamentarnih izbora održanih u nedelju.

U zemlji od 6,5 miliona stanovnika često dolazi do političke nestabilnosti.

U poslednjih 15 godina dva predsednika su svrgnuta u neredima.



PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter