Izvor: Kurir.rs
04.12.2023 u 12:46
0

PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE U TIRANI: Ponovo haos i tuča sa obezbeđenjem

Poslanici opozicije ponovo su se sukobili sa obezbeđenjem na ulazu i u skupštinskoj sali parlamenta u Tirani, a zbog novih tenzija oglasio se ambasador Nemačke u Tirani Karl Bergner koji je rekao da sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja.

Predsednica Skupštine Albanije, Lindita Nikola prekinula je današnju sednicu nakon niza incidenata i fizičkog sukoba poslanika opozicije sa obezbeđenjem.

Većina poslanika je blokirala prilaz govornici, a poslanik Fljamur Noka je upalio baklju nakon čega je isključen.

NAZARKO PORUČIO: „Glavni razlog zahlađenja odnosa Albanije i takozvanog Kosova različit odnos prema Zapadu“

Zbog novog haosa u albanskom parlamentu reagovao je ambasador Nemačke u Tirani Karl Bergner koji je naglasio da sa zabrinutošću prati najnovija dešavanja u Skupštini.

„Građani Albanije s pravom očekuju da njihov parlament bude forum, gde će njegovi članovi moći da iznesu i otvoreno raspravljaju o raznim političkim predlozima. Ova razmena mora da se odvija u miru i da bude vođena pravilima koja je odredio sam parlament. Pozivam poslanike većine i opoziciju u Skupštini na saradnju, kako bismo garantovali da parlament ispunjava svoju suštinsku ustavnu ulogu: kontrolu izvršne i zakonodavne vlasti u interesu građana predstavljenih preko poslanika“, poručio je Bergner.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter