Izvor: Tanjug
24.01.2022 u 09:04
0

HOLANDIJA: Otkriven ptičji grip na farmi pilića

Holandske vlasti su otkrile da je na jednoj živinarskoj farmi izbio visoko zarazni soj ptičjeg gripa, zbog čega će biti uništeno oko 170.000 pilića kako bi se sprečilo širenje zaraze, saopštilo je danas Ministarstvo poljoprivrede te zemlje.

Obližnje farme u provinciji Severna Holandija biće zatvorene dok se sprovode testiranja na virus H5N1 i dok se ne utvrdi da li se zaraza proširila, navodi se u saopštenju ministarstva, prenose strani mediji. 

Više stotina hiljada pilića, pataka, ćurki i na desetine divljih ptica ubijeno je u Holandiji od izbijanja ove zarazne bolesti 2021. godine.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter