Izvor: Kurir.rs
03.02.2024 u 08:01
0

HUTI POTVRDILI: Napadnut jug Izraela

Huti iz jemenskog pobunjeničkog pokreta Ansar Alah pokrenuli su raketni napad na grad Eilat na jugu Izraela, izjavio je portparol pokreta Jahja Sari.

GORI BRITANSKI BROD: Huti izveli brutalan napad

Sari je za TV Al Masira rekao da su “oružane snage Jemena izvele vojnu operaciju, pogodivši sa nekoliko balističkih projektila određene objekte u oblasti Eilat na jugu okupirane Palestine“. Prethodno su Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile da je njihova protivvazdušna odbrana presrela raketu zemlja-zemlja iznad Crvenog mora.

Pres služba IDF-a je saopštila da je izraelska vojska koristila protivvazdušni odbrambeni sistem “Arrow“ za presretanje raketa.

Nakon eskalacije izraelsko-palestinskog sukoba u pojasu Gaze, Huti koji kontrolišu određene delove Jemena upozorili su da će izvesti napade na izraelsku teritoriju i da će zabraniti svim brodovima povezanim sa Izraelom plovidbu preko Crvenog mora, do okončanja operacije u palestinskoj enklavi.

Od sredine novembra 2023. godine jemenska pobunjenička grupa napala je desetine civilnih brodova u Crvenom moru i Adenskom zalivu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter