Izvor: Tanjug
02.12.2023 u 15:56
0

IRAN SE SVESNO ILI NESVESNO UVLAČI U SUKOB: Dva vojnika revolucionarne garde ubijena u izraelskom napadu na Siriju

Iranska revolucionarna garda saopštila je danas na svom sajtu da su dva njihova vojnika ubijena prilikom izraelskog vazdušnog napada na Siriju, prenosi AP. Dva vojnika su bila na savetodavnoj misiji, prema navodima Garda, dok njihov rang i mesto smrti nisu poznati.

ZELENSKI SEDI NA KILMAVIM NOGAMA: Ukrajinci više veruju Zalužnom nego Zelenskom, pokazuju istraživanja

Sirijski državni mediji, citirajući neimenovanog vojnog zvaničnika, saopštili su da su izraelske vazdušne snage pogodile nekoliko oblasti na periferiji Damaska i da su udari napravili materijalnu štetu, ali da nema žrtava. Sirijska opservatorija za ljudska prava, opozicioni ratni posmatrač sa sedištem u Velikoj Britaniji, izdala je saopštenje da su se u predgrađu Damaska, pogođenom vazdušnim napadima, „krile vojne snage koje sarađuju s libanskim Hezbolahom“, kao i da su dva sirijska civila i dva stranca poginula, dok je petoro povređenih. Iranski zvaničnici od početka napada Izraela na Gazu upozoravaju da bi konflikt mogao da se proširi na druge regije i da najnovija dešavanja u Siriji mogu dovesti do povećanja tenzija između Irana i Izraela.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter