Izvor: TANJUG
10.02.2024 u 19:41
0

ISPURUČILI USLOV KAKO BI GLASALI: Mađarski parlament će glasati o prijemu Švedske u NATO samo ako se ovo ispuni

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da će parlament u Budimpešti glasati o prijemu Švedske u NATO do kraja februara, ukoliko švedski premijer Ulf Kristerson prvo dođe u posetu Mađarskoj.

– Susreo sam se sa švedskim kolegom, ministrom, mnogo puta i rekao mu – uradi nešto da obnovimo poverenje. U suprotnom, ne možemo ništa da garantujemo. Ono što smo mogli da garantujemo, uradili smo. Stavili smo ovo pitanje u parlament, sa jasnom porukom da vlada podržava ratifikaciju – istakao je Sijarto u petak tokom poeste SAD, prenosi MTI.

ODLAZAK ORBANOVE SARADNICE: Mađarska predsednica Katalin Novak podnela ostavku

Mađarska vlada je oduvek bila „iskrena kada je reč o njenoj strategiji i ciljevima“, dodao je Sijarto, govoreći na američkom univerzitetu Harvard u Bostonu.

Sijarto je takođe rekao, gostujući na Političkom institutu Kenedi, da je finansijski paket za Ukrajinu, usvojen na nedavnom samitu EU, izašao u susret mađarskim uslovima za podršku paketu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter