Izvor: RT
28.02.2024 u 11:28
0

KAO DA JE RIMSKI CAR! ZELENSKI odlikovao RAMU, a ovaj ga nazvao „HEROJEM OTPORA“

Ni za Beograd ni za Prištinu nema besplatnog ručka u EU, kaže albanski premijer

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski stigao je u Tiranu gde je u okviru samita „Ukrajina- Jugoistočna Evropa“, razgovarati sa „vernim prijateljem“ Kijeva Edijem Ramom, a dvojica lidera potpisali su i sporazum o saradnji koji, prema njihovim rečima, jača i promoviše prijateljstvo između Albanije i Ukrajine.

Zelenski je albanskog premijera Edija Ramu odlikovao i najvišim ordenom Ukrajine, Ordenom kneza „Jaroslava Mudrog“ prvog stepena, najvišim priznanjem koje u toj zemlji može dobiti stranac. Rama je to, kako je obrazloženo, zaslužio „izuzetnim ličnim doprinosom i podrškom u ratu u Ukrajini i radom Albanije na podršci Kijevu“.

U Albaniju je, preneli su tamošnji mediji, pod pratnjom stigao i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji će, takođe, biti učesnik samita kome će prisustvovati 13 lidera Jugoistočne Evrope.

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG ULASKA ŠVEDSKE U NATO! Čekali su godinama, ali Zapadu GORI pod nogama

„U bilateralnim razgovorima sa premijerom i njegovim timom razgovaraćemo o odbrambenoj i političkoj saradnji, podršci formuli mira i bezbednosnim sporazumima. Albanija je jedna od zemalja koje su potpisale Deklaraciju G7 iz Vilnjusa, što mi veoma cenimo“, naveo je Zelenski pred sastanak sa albanskim liderom, dok je Rama takođe izrazio oduševljenje svojim gostom koga je nazvao i  „herojem otpora“.

Na pitanje da li će tražiti od Ukrajine da prizna takozvano Kosovo, Rama u razgovoru za „Euronjuz Albanija“, uoči susreta sa Zelenskim nije dao direktan odgovor.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter