Izvor: SPUTNIK
16.06.2024 u 09:23
0

KIJEV DOBIO JASNE INSTRUKCIJE OD BELE KUĆE: Ne možemo da garantujemo da ćemo poštovati dogovor o bezbednosti!

Aktuelna američka administracija ne može da garantuje da će u slučaju smene predsednika Vašington nastaviti da sprovodi dogovor sa Ukrajinom o bezbednosti, izjavio je na marginama konferencije u Švajcarskoj savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džek Salivan.

Kako je rekao, sve odrednice tog sporazuma nova američka administracija može da promeni, što je i pravedno ne samo za SAD, već i za druge zemlje.
„Ja tu činjenicu ne mogu da promenim. Ne nameravam nikoga da dovodim u zabludu da je to što je dogovoreno kao da je zapisano u kamenu. Reći ću samo da dosadašnja praksa pokazala je da je ono što seu se SAD dogovorile sa drugim državama na dugoročnoj perspektivi, uglavnom ostalo na snazi nezavisno od izmena u administraciji“, istakao je on.
Podsetimo, SAD i Ukrajina su u četvrtak potpisali dokument o garancijama bezbednosti koji, prema zamisli Bele kuće, treba da predstavlja most ka članstvu Ukrajine u NATO.
Dokument ne predviđa nikakve obaveze Vašingtona po pitanju primene svojih snaga u cilju zaštite Ukrajine, kao ni po pitanju finansija.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter