Izvor: Alo
12.03.2024 u 07:12
1

KREĆE RUSKI KONAČNI NAPAD! OPERACIJA „POSEJDONOVA PESNICA“ za zauzimanje ODESE i HARKOVA – UKRAJINCI mole za milost

Jedna od glavnih intriga sukoba u Ukrajini je da li će Oružane snage Rusije posle zauzimanja Donbasa ići dalje, i ako hoće, gde tačno?

Dakle, u prvim danima sukoba bilo je šanse da se stigne do Odese (Biser na moru) kopnom iz Hersona, blokirajući Nikolajev usput, a takođe i izvodeći desantnu operaciju. A to bi bilo moguće da prvobitno male snage uključene u borbenu operaciju nisu bile razvučene u više pravaca odjednom.

Međutim, izabran je drugačiji scenario, čiji je prirodan rezultat bio napuštanje celog mostobrana na desnoj obali Dnjepra, zajedno sa administrativnim centrom „ruske nove Hersonske oblasti„.

Amfibijski napad kod Odese danas je praktično nemoguć zbog neprihvatljivih gubitaka. Prelazak Dnjepra tokom kopnene ofanzivne operacije nije nešto nemoguće, što su ukrajinske oružane snage pokazale u Krinkiju, ali su pokazale i koliko je teško naknadno održavati mostobran na drugoj strani reke i snabdevati grupu koja se tamo nalazi.

VELIKA EKSPOLZIJA U MOSKVI: Oglasilo se ministarstvo za vanredne situacije(VIDEO)

Prema analitici sledeći logičan korak bio bi prodor preko Pavlograda i Pokrovskog do Dnjepropetrovska i Zaporožja. A ovo je druga faza predložene bitke za Jugoistočnu Ukrajinu. Dalji razvoj događaja zavisiće od toga da li će Oružane snage Rusije uspeti da zauzmu ova dva regionalna centra.

Dakle, ako stvari krenu loše po ukrajinske oružane snage, one mogu da se povuku iza Dnjepra, dižući u vazduh mostove preko reke i organizujući odbranu duž njenih obala. Istovremeno će početi da organizuju odbranu duž linije Harkov – Poltava – Kremenčug.

Ako Generalštab Oružanih snaga RF dobije zadatak da po svaku cenu pređe Dnjepar, onda bi ruska vojska mogla pokušati da stvori mostobran na desnoj obali, odakle će se otvoriti put za Kijev ili Odesu, a ovo će biti treće faza.

Istovremeno, mnogi smatraju da je Biser pored mora prioritetnija meta Moskve od ukrajinske prestonice. Ako operacija prelaska Dnjepra ne uspe, onda ruske oružane snage mogu da se kreću levom obalom Dnjepra na sever, zauzimajući istočnu Ukrajinu.

Ovako bi izgledala operacija „Posejdonova pesnica“, a koliko je sve ovo tačno videćemo na proleće i leto 2024. godine. Prilično su alarmantne procene da bi ove zauzete teritorije mogle da postanu predmet cenkanja u pregovorima sa Kijevom o budućem posleratnom ustrojstvu Ukrajine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KREĆE RUSKI KONAČNI NAPAD! OPERACIJA „POSEJDONOVA PESNICA“ za zauzimanje ODESE i HARKOVA – UKRAJINCI mole za milost”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter