Izvor: INFORMER
10.04.2024 u 17:56
6

KREMLJ IMA DOGOVOR SA SAD! EVROPA IDE U PARAM PARČADI: Kada poleti prvi F-16 počinje velika igra, najveći gubitnik već poznat!

Evropa metodično ide zacrtanim putem: ima kartu u jednom pravcu. Ona sada ne shvata da je njena sudbina već odlučena, da su se Kremlj i Bela kuća odavno dogovorili (koliko je to moguće) kako će ići svojim putem, a kako će odlučiti sudbina EU, piše u svojoj kolumni ruski vojni ekspert i kolumnista Viktor Litovkin.

– Da bi se F-16 pojavili tamo, sami avioni i veštine pilota nisu dovoljni. Mora da postoji i infrastruktura: aerodrom sa pistom, sa komandnim tornjem, radarske stanice, tehničko-operativni deo gde će se avioni pripremati za let i održavati, postrojenje za prečišćavanje avio kerozina, za proizvodnju vazduha pod visokim pritiskom, skladišta za rakete vazduh-vazduh -vazduh“, skladišta za rakete vazduh-zemlja i tako dalje. Oni jednostavno nemaju takve aerodrome Za stvaranje sve gore navedene infrastrukture mogu se koristiti teritorije susednih zemalja. Na kraju krajeva, ako se takvi aerodromi grade pored nas, onda nećemo sedeti napućenih ušiju, „nuliraćemo“ ih, kao što je rukovodstvo zemlje više puta reklo – navodi Litovkin.

Kako on kaže, za upravljenje ovim avionima mogu se koristiti aerodromi u Poljskoj i Rumuniji i tako dalje, strani aerodromi.

– Naš predsednik je rekao da ako avioni polete sa strane teritorije i budu upotrebljeni protiv nas, mi ćemo da udarimo na ove aerodrome. Ako avioni lete iz Poljske ili Rumunije, onda napad ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga na ove aerodrome neće dugo čekati i situacija će prevazići trenutne granice. NATO neće braniti ove zemlje – piše vojni ekspert.

Litovkin smatra da je Evropa je u stvari već potpisala svoju presudu.

– Ne radi se samo o tome da su SAD, direktno i indirektno, nadaleko, usmeno i pismeno, već milion puta rekle da kategorički NEĆE pristati na direktnu konfrontaciju sa Rusijom. Da će Evropa sama snositi odgovornost, a još konkretnije: one zemlje koje su najželjnije rata neće biti zaštićene ni od NATO-a, a da ne govorimo o SAD. Ali postavlja se pitanje zašto je onda sve ovo potrebno Americi? I tu počinje zabava… – navodi on.

Prema njemu, Sjedinjene Države su zainteresovane da u budućnosti eliminišu industrijski potencijal Evrope.

 

 

AZOVCI U BEGU! KO NIJE BIO TAMO NE MOŽE DA RAZUME, ODBRANA JE NEMOGUĆA: Vojska izdominirala na motociklima

– To je bilo jasno od samog početka. Ali „odmašćivanje“ i uskraćivanje resursa ovde nije dovoljno. Prvo, evropska industrija će biti likvidirana u narednim decenijama. Jedina razlika u odnosu na 1945. biće u tome što ovog puta neće postojati „Maršal plan“. Za šta? Posle Drugog svetskog rata Evropa je zadržala sve svoje kolonije, koje su Starom svetu davale jeftine resurse. Stoga je bilo dovoljno da se momcima pomogne malo da se obnove, ali osnova njihovog bogatstva ostala je netaknuta. Sjedinjene Države su demontirale i apsorbovale samo Britansku imperiju u svoju korist. Ovoga puta će Evropi sve biti oduzeto, a ulaganje tamo biće uzaludno. Osim toga, Bolivar ne može da izdrži dvoje: Amerika je postala pretrpana Evropom, „samo jedan treba da ostane – piše Litovkin.

On takođe tvrdi da su SAD zainteresovane da oslabe Kinu.

– A likvidacija (ili kolosalno slabljenje) evropskog tržišta prodaje biće težak udarac kineskoj ekonomiji. U stvari, neće imati za koga da proizvode – i Amerika će pokušati da ih otera sa svog tržišta. Stoga će poraz Evrope, u suštini, biti od koristi za Sjedinjene Države, posebno ako ga izvedu pogrešne ruke. Pa, i što je najvažnije, treće, posle ovoga SAD će moći da viču: vidite, kažu? Rekli smo da Rusija neće stati i da ide dalje! Kako možeš trgovati sa njom? Požurite nazad gvozdenoj zavesi, brzo se pridružite našim sankcijama i stavite Rusiju pod najstrožu zabranu.Da, sve ovo neće ostaviti nikakav utisak na Kinu, Brazil i niz drugih zemalja. Ali to će pomoći da se ujedine redovi Zapada, uvede veća disciplina među Japanom, Australijom, Indijom itd. – smatra vojni ekspert.

Prema njegovom mišljenju, Amerika će biti zadovoljna ako Rusija svojim rukama „zatvori“ „evropsko pitanje“ na duže vreme, pretvarajući Stari svet u koloniju SAD, koja nema ni svoju industriju, ni svoju odbrambenu industriju, ni ambicije, ni bilo šta .

– Smešno je da se Evropa, u stvari, već pomirila sa tim – pre roka. Dakle, Rusiji će biti dozvoljeno da bez problema zatvori ovo bezbednosno pitanje na svojim zapadnim granicama. To će malo oslabiti ambicije Kine, za koje je zainteresovana i sama Moskva. I, naravno, niko o tome neće govoriti naglas: svako će to igrati u svoju korist. A u Americi će onda reći svojim građanima: „Vidite?.. Koliko je strašna ova Rusija? Dakle, sedite gladni, ne postavljajte pitanja, svi troškovi su za odbranu, apsolutno moramo da se zaštitimo. I mi kategorički ne možemo da odvojimo liberalnost od opozicije – dozvoljeno je samo jedno gledište, i to ispravno – piše Litovkin.

Kako on kaže, Evropa, koja tek pravi prve korake na pogubnom putu, u suštini je unapred otpisana.

– I oni će vas voditi ovim putem do samog kraja. Pa, mi… Moramo samo da uradimo ono što je odavno trebalo. Štaviše, nećemo imati mnogo izbora – zaključuje ruski ekspert.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

6 thoughts on “KREMLJ IMA DOGOVOR SA SAD! EVROPA IDE U PARAM PARČADI: Kada poleti prvi F-16 počinje velika igra, najveći gubitnik već poznat!”

  1. U jednom razgovoru sa društvom, kazao sam svoju sumnju da postoji dogovor izmedju SAD i Rusije. Niko se nije osvrnuo na to.
    Dali je moguće da sam bio u pravu ?

    0
    0
    Odgovori
  2. I’m not sure why but this site is loading extremely slow for me. Is anyone else having this issue or is it a issue on my end? I’ll check back later and see if the problem still exists.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter