Izvor: Afera
15.10.2023 u 15:37
1

KRENETE LI U KOPNENU OFANZIVU, SPRŽIĆEMO VAS: IRAN poslao ULTIMATUM IZRAELU!!!

Iran je uputio Izraelu poruku da ne želi dalju eskalaciju u ratu između Hamasa i Izraela, ali da će morati da interveniše ako se izraelska operacija u Gazi nastavi, naveli su diplomatski izvori za portal Aksios.

Šef iranske diplomatije Hosein Amir-Abdolahijan sastao se juče u Bejrutu sa izaslanikom UN za Bliski Istok Torom Veneslandom, navela su dva diplomatska izvora za Aksios.

Kako se navodi, Venesland je pozvao iranskog ministra spoljnih poslova da pomogne da se spreči prelivanje konflikta između Izraela i Hamasa na širi region Bliskog Istoka, a iranski zvaničnik je odgovorio da Iran ne želi da se konflikt pretvori u regionalni rat, kao i da želi da pomogne u oslobađanju civila koje kao taoce drži Hamas u Gazi.

On je, međutim, naglasio da Iran ima svoje crvene linije.

POTPUNI ARMAGEDON: LIBAN ulazi u RAT – OSULI PALJBU PO IZRAELSKIM VOJNICIMA?!?

Abdolahijan je dodao da ako se izraelska vojna operacija nastavi, a posebno ako Izrael sprovede najavljenu kopnenu ofanzivu u Gazi, onda će Iran morati da odgovori, navode izvori.

Venesland je pozvao izraelskog savetnika za nacionalnu bezbednost Tzačija Hanegbija i druge zvaničnike i preneo im poruku Irana, dodaju izvori.

Iz kabineta izraelskog premijera su odbili da komentarišu ovu vest, a iransko ministarstvo spoljnih poslova za sada se nije oglasilo.

Šef iranske diplomatije, koji se ranije sastao sa liderom Hezbolaha Hasanom Nasralom, rekao je na pres konferenciji u Bejrutu da Izrael mora da, kako je naveo, „zaustavi zločine protiv civila u Gazi jer za nekoliko sati može biti prekasno”.

„Ja znam kakve scenarije je Hezbolah pripremio”, kazao je Abdolahijan i dodao da će svaki korak otpora doneti ogroman potres Izraelu, prenosi Tanjug.

Poruka Irana upućena Izraelu preko UN dolazi dok administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena nastoji da odvrati Iran i Hezbolah, koji ima podršku Libana, ali i Irana, od toga da se uključe u rat, navodi portal.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KRENETE LI U KOPNENU OFANZIVU, SPRŽIĆEMO VAS: IRAN poslao ULTIMATUM IZRAELU!!!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter