Izvor: Alo
18.04.2024 u 09:44
1

LED PUCA POD RUSKOM ČIZMOM – „VUKOVI“ SE GRUPIŠU NA ARKTIKU: Norvežani pozivaju NATO da interveniše, tvrde da RUSIJA sprema VELIKU SEVERNU INVAZIJU NA ALIJANSU

Zemlje NATO treba „pouzdano da odvrate“ Rusiju od napada na Alijansu na krajnjem severu i treba da ulažu dovoljno sredstava u odbranu, izjavio je komandant Oružanih snaga Norveške, general Ejrik Kristofersen za list „Velt“.

General tvrdi da se Rusija već dugi niz godina naoružava na Arktiku, da otvara nove vojne baze i obnavlja stare.

– Generalno, govorim o militarizaciji Arktika – rekao je Kristofersen.

TOTALNA DESTRUKCIJA – RUSI POGODILI NEŠTO KRUPNO: Juri masa SANITETSKIH VOZILA, vojska ogradila CENTAR GRADA

Upitan da li NATO treba da se sprema za vojni sukob na krajnjem severu, general je rekao da su to „oduvek radili“.

– Stupio sam u službu u norvešku vojsku 1988. godine. Od tada je moj posao kao vojnika bio da se pripremim za mogući sukob. Sve se svodi na to da se Rusija pouzdano odvrati od napada – rekao je Kristofersen.

Po njegovom mišljenju, ako Moskva stekne utisak da je Zapad slab, „Rusi će pokušati to da iskoriste“.

Norveška je 2022. godine potpisala sporazum o saradnji u oblasti odbrane sa SAD. Kako je objasnio general, to omogućava Amerikancima da investiraju u norveški odbrambeni sektor, kao i da koriste baze u zemlji za skladištenje oružja i municije.

Kristofersen je istakao da Norveška ne planira da raspoređuje vojnike NATO na svojoj teritoriji. Takođe je dodao da se ne razgovara o pitanju razmeštanja američkog nuklearnog oružja u Norveškoj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “LED PUCA POD RUSKOM ČIZMOM – „VUKOVI“ SE GRUPIŠU NA ARKTIKU: Norvežani pozivaju NATO da interveniše, tvrde da RUSIJA sprema VELIKU SEVERNU INVAZIJU NA ALIJANSU”

  1. Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it
    but, I’d like to send you an email. I’ve got some ideas
    for your blog you might be interested in hearing. Either way, great
    site and I look forward to seeing it develop over time.

    Feel free to visit my blog post – Property Data Solutions

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter