Izvor: BSC HAPPY/TANJUG
26.01.2024 u 00:43
0

LOŠA VEST ZA UKRAJINU? Tramp postavio ULTIMATUM demokratama

Bivši predsednik SAD Donald Tramp protivi se predlogu o dodatnoj pomoći Ukrajini, uprkos dvopartijskom dogovoru po kojem bi republikanci dobili storžu kontrolu granica, dok bi Senat demokratama odobrio zahtev za slanje pomoći Kijevu.

Tramp je na društvenim mrežama objavio da „neće biti dvostranačkog dogovora o granici dok se ne dobije sve što je potrebno da se zaustavi invazija miliona ljudi“.

Lider republikanaca u Senatu Mič Mekonel je na sastanku sa članovima svoje partije u sredu priznao da se Tramp tome protivi i da su razgovarali o drugim opcijama, da se pomoć Ukrajini i sredstva za granicu odvoje, saopštili su neimenovani izvori.

„I dalje radimo na tome“, rekao je Mekonel i dodao da on lično podržava ideju da se spoje pitanja granice i Ukrajine.

ANKETE POKAZUJU: Tramp VODI protiv Bajdena, evo koliko je u prednosti!

Mekonel je prethodno naglašavao potrebu da Kongres odobri desetine milijardi dolara pomoći za Ukrajinu, Izrael i druge saveznike, kao i da se usvoje izmenjene mere kontrole granice, prenosi AP.

Portparolka Bele kuće Olivija Dalton rekla je da je administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena bila posvećena ovom dogovoru i da se nada nastavku.

„Veliki broj republikanaca je navikao da je ovo samo političko pitanje, a ne i istinski problem, i teško im je da promene način razmišljanja. Ali postoje republikanci u Senatu koji to žele“, rekao je demokratski senator Kris Marfi i dodao da se nada da će republikanci ipak prihvatiti predlog.

@trumpfollow2024 #trump2024🇺🇸 #foryoupage ♬ original sound – Followtruth

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter