Izvor: informer
02.02.2024 u 03:54
1

MAKRON PROMENIO STAV ZA 180 STEPENI: Postavio uslov Kijevu, oštro zapretio

Ako uvoz iz Ukrajine bude destabilizovao tržište i stvarao nepoštenu konkurenciju za evropske proizvođače, EU može vratiti carine za ukrajinsku robu, saopštio je predsednik Francuske Emanuel Makron.

Makron je istakao da poljoprivrednici koji protestuju traže da „pravila budu ista za sve“, što je dovelo do potrebe da se „pažljivo analizira uvoz hrane iz Ukrajine“.

– Dogovorili smo se da uvedemo stroža pravila kako bismo izbegli direktnu zloupotrebu i destabilizaciju tržišta kojoj smo svedočili poslednjih meseci. Dogovorili smo se da se uvede mehanizam pojačane zaštite za žitarice, što će omogućiti da se interveniše ako žito iz Ukrajine na evropskom tržištu ozbiljno destabilizuje cene i stvori nelojalnu konkurenciju. Što se tiče piletine i šećera, dogovorili smo zaštitne mehanizme na osnovu obima uvoza iz 2022. i 2023. godine – rekao je Makron na konferenciji nakon samita EU u Briselu.

PRED IZBORE U JUŽNOJ KAROLINI TRAMP VODI: U trci su ostali samo Tramp i Hejli

 

On je dodao da će „prekoračenje tih utvrđenih obima omogućiti ponovno uvođenje carina“.

– Da – kada je reč o pomoći Ukrajini u kontekstu rata, ali ne – u slučaju stvaranja nelojalne konkurencije koja donosi profit nekolicini milijardera i velikim proizvođačima koji ne poštuju naše norme – poručio je francuski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAKRON PROMENIO STAV ZA 180 STEPENI: Postavio uslov Kijevu, oštro zapretio”

  1. To ti je vest za jednoktarnu upotrebu,ne smeš ti da šušneš od Satanisticke Familije koja je sama sebe poglasila za Vladare i pokrali ceo Svetski kapital u Svojim Bankama,sad Jašu kao pomahnitali Jahači Apokalipse, preteći celom Svetu i opstanku Planete.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter