Izvor: NOVOSTI
21.05.2024 u 13:29
0

MAKRON VEČERAS U NOVOJ KALEDONIJI: Francuski predsednik uspostavlja misiju na ostrvu

PORTPAROLKA francuske vlade Priska Teveno najavila je danas da će predsednik te zemlje Emanuel Makron večeras otići u Novu Kaledoniju da bi tamo uspostavio misiju.

U toj prekomorskoj teritoriji su počeli nemiri 13. maja nakon što su poslanici u nacionalnoj skupštini u Parizu izglasali izmene zakona koje će omogućiti većem broju državljana Francuske da glasaju na lokalnim izborima u Novoj Kaledoniji, što će, prema rečima domorodačkih lidera, neutralisati politički uticaj domorodaca.

 

GOTOVI SU! UKRAJINSKIM VOJNICIMA NEMA POMOĆI: Nikakva vojna pomoć, nilkakvo čudo da ih spase

 

Francuska vlada tvrdi da je promena potrebna kako bi izbori bili demokratski, ali je predsednik Emanuel Makron ponudio da održi dijalog sa separatističkim i profrancuskim grupama na ostrvu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter