Izvor: SPUTNIK
10.07.2024 u 08:18
0

MNOGE DRŽAVE SE SUOČAVAJU SA OSVAJAČKOM POLITIKOM ZAPADA: Kroz to je prošla i bivša Jugoslavija

SAD i njihovi sateliti na samitu NATO u Vašingtonu pokušavaju da rasplamsaju ratnu psihozu i demonizuju Rusiju, zalažu se za militarizam i ekspanziju, izjavio je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.

„Prvi dan samita NATO potvrdio je agresivnu prirodu Alijanse. SAD i njihovi sateliti nastavili su da propovedaju militarizam i vojnu ekspanziju“, istakao je diplomata.
Po njegovim rečima, zapadne zemlje, koje se maskiraju u demokratije, ponovo su pokazale želju da svetu nametnu autoritarne poretke koji podrazumevaju pravila, pogodna „zlatnoj milijardi“.

„Mnoge države globalne većine svakodnevno se suočavaju sa osvajačkom politikom kolektivnog Zapada i iz sopstvenog iskustva znaju za manire neokolonijalista: čim je pred tobom slabiji, zahtevaj od njega teritoriju za vojnu bazu, nateraj ga da uđe u blokove, diktiraj šta da radi u zemlji i van nje. A ako se neko protivi, mogu se poslati i trupe da se oružjem nametne svoja volja“, navodi Antonov.

Po njegovim rečima, najupečatljiviji primer takvog pristupa je bivša Jugoslavija.

„U očaju zbog svoje nesposobnosti da slome Rusiju pomoću udarne pesnice u vidu Ukrajine, zemlje NATO slepo idu putem eskalacije i u suštini utiru put trećem svetskom ratu. Tokom događaja u Vašingtonu nismo čuli nijednu reč o miru, samo raspirivanje vojne psihoze i besnu demonizaciju naše zemlje“, zaključio je Antonov.

Samit NATO se održava u Vašingtonu od 9. do 11. jula.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter