Izvor: KURIR
24.03.2024 u 07:54
0

NAPETOST RASTE! RUSIJA LUPA PO KIJEVU OD ZORE, POLJSKI BORBENI AVIONI U VAZDUHU: Članice NATO reagovale zbog udara blizu granice

Višestruke eksplozije od jutros odjekuju Kijevom, a u celoj Ukrajini je proglašena vazdušna opasnost zbog talasa vazdušnih udara koje je pokrenula Rusija.

Poljska aktivirala svoje vazduhoplovne snage kako bi osigurala bezbednost svog vazdušnog prostora nakon što su u ruskim napadima ciljane mete u ukrajinskoj pograničnoj Lavovskoj oblasti.

Navodi se da su udari na Kijev počeli u pet sati ujutru, a ukrajinska protivvazdušna odbrana dejstvuje u pokušaju da odbije napad.

Iz Operativne komande poljske vojske je saopšteno da su dignuti borbeni avioni ove članice NATO, kao i drugih zemalja Alijanse.

– Poljske i savezničke letelice su aktivirane. Sve neophodne procedure za osiguravanje bezbednosti poljskog vazdušnog prostora su preduzete i Oružane snage Poljske (RSZ) kontinuirano nadgledaju situaciju – navedeno je u saopštenju.

Serhij Popko, šef kijevske vojne administracije, naveo je da je oko desetak ruskih raketa uništeno nad glavnim gradom Ukrajine i u njegovoj blizini.

POPLAVE BIBLIJSKIH RAZMERA U BRAZILU: Veliki broj poginulih u poplavama i klizištima u Rio de Ženeiru

 

 

 

– Nema izveštaja o žrtvama ili većoj materijalnoj šteti koja je rezultirala iz ovoh napada – napisao je Popko u objavi na toj društvenoj mreži.

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, naveo je na Telegramu da je jedna od raketa pala u šumu blizu prestonice.

Vatrogasci i spasilačke ekipe su upućeni na to mesto.

AndriJ Sadovji, gradonačelnik Lavova, u postu na Telegramu je saopštio da sam grad nije pogođen.On je dodao da je oko 20 ruskih raketa i sedam dronova ispaljeno ka pograničnoj Lavovskoj oblasti i da je gađana „infrastruktura od kritične važnosti“.On je dodao da je oko 20 ruskih raketa i sedam dronova ispaljeno ka pograničnoj Lavovskoj oblasti i da je gađana „infrastruktura od kritične važnosti“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter