Izvor: Happy BSC Portal/Alo.rs
05.01.2024 u 08:05
0

NAREĐENA HITNA EVAKUACIJA: Kim ispalio artiljerijsku vatru prema ostrvima Južne Koreje

Severna Кoreja je ispalila oko 200 projektila u blizini ostrva Jeonpjeong - rekao je zvaničnik ministarstva odbrane na brifingu.

Severna Koreja je ispalila više od 200 artiljerijskih projektila kod svoje zapadne obale, u blizini ostrva Bengnjeong i Jeonpjeong koja pripadaju Južnoj Koreji.

Usled toga, Južna Кoreja naredila je evakuaciju ova dva ostrva nakon artiljerijske vatre Severne Кoreje.

– Severna Кoreja je ispalila oko 200 projektila u blizini ostrva Jeonpjeong – rekao je zvaničnik ministarstva odbrane na brifingu, a lokalni zvaničnici u Jeonpieongu, gde živi oko 2.000 ljudi, rekli su za AFP da je od civila zatraženo da se evakuišu.

"DOLAZIMO PO VAS": Iran sprema pakleni odgovor Izraelu!
Tanjug/Kyodo News via AP

Lokalni zvaničnik je tada potvrdio da je od stanovnika drugog ostrva takođe zatraženo da se evakuišu, prenosi AFP.

Južna Кoreja je osudila potez granatiranja, nazvavši ga „provokativnim činom“ i obećala da će odgovoriti. Podsetimo, Severna Кoreja je 2010. godine ispalila desetine hitaca na ostrvo Jeonpjeong ubivši četiri osobe.

„Ugrožen mir na korejskom poluostrvu“

Artiljerijske granate ispaljene jutros između 9 i 11 časova po lokalnom vremenu nisu ušle na teritoriju Južne Кoreje jer su sve pale u tampon zoni između dve zemlje.

DRAMA U NEMAČKOJ: Vatra izbila na trećem spratu, jedna osoba poginula, pacijenti evakuisani

Načelnik kabineta Južne Кoreje rekao je da incident nije naneo „nikakvu štetu našem narodu ili vojsci“, ali je dodao da je taj čin „ugrozio mir na korejskom poluostrvu i podigao tenzije“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter