Izvor: informer
06.09.2021 u 18:45
0

NATO POZIVA PEKING DA SE PRIDRUŽI SPORAZUMU O ATOMSKOM ORUŽJU!

Stoltenberg je na godišnjoj konferenciji NATO-a o kontroli naoružanja, rekao da u budućim razgovorima o ograničenju raketa mora biti uključeno više zemalja, ne samo Rusija.

– Kao globalna sila, Kina ima globalne odgovornosti u kontroli naoružanja. I Pekingu bi takođe koristila uzajamna brojčana ograničenja, povećana transparentnost i veća predvidljivost – rekao je Stoltenberg i dodao da su to „temelji međunarodne stabilnosti.

PROČITAJTE JOŠ: KONGO: Najmanje 30 ljudi ubijeno

– Kina gradi veliki broj raketnih silosa, što može značajno povećati njene nuklearne sposobnosti. Sve se to dešava bez ikakvih ograničenja i uz potpuni nedostatak transparentnosti – rekao je Stoltenberg.

PROČITAJTE JOŠ: KORONA U AUSTRIJI: Prvog školskog dana 106 pozitivnih testova

Sjedinjene Američke Države su se 2019. godine povukle iz sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa (INF) iz 1987. godine, optužujući Rusiju za kršenje bilateralnog pakta.

Rusija negira da je prekršila pravila sporazuma.

Kako se taj sporazum raspao, Kina je nastavila da proizvodi nuklearno oružje i nije do sada pokazala nikakve naznake da je sklona da se pridruži razgovorima o neširenju nuklearnog oružja.

Stoltenberg je pozdravio sporazum između SAD-a i Rusije o produženju za još pet godina novog sporazuma START kojim se ograničava njihovo strateško nuklearno oružje i dodao da bi trebalo dodati još vrste oružja u sporazum, uključujući nove tehnologije poput veštačke inteligencije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter