Izvor: Tanjug
14.06.2023 u 17:46
0

KULEBA SE NE PLAŠI OSUDE: NATO-u je potrebna Ukrajina kao saveznik, a ne kao privilegovani partner

Ministar spoljnih poslova Ukrajine Dmitro Kuleba razgovarao je danas telefonom sa šeficom diplomatije Nemačke Analenom Berbok o predstojećem samitu NATO u julu u Viljnusu i članstvu Ukrajine u toj organizaciji.

ZAŠTO NATO ODJEDNOM NE ŽELI UKRAJINU? Odgovor Alijanse razočaraće ZELENSKOG

„Stav Ukrajine je jasan: stvaranje saveta NATO-Ukrajina bez snažnog koraka ka članstvu je kao obezbeđivanje tenka bez mitraljeza. NATO-u je potrebna Ukrajina kao saveznik, a ne samo privilegovani partner“, napisao je Kuleba na Tviteru.

On je zahvalio Berbok na dosadašnjoj podršci Nemačke.

Generalni sekretar alijanse Jens Stoltenberg danas je na konferenciji za novinare u Briselu najavio da će sastanak ministara odbrane NATO-a 15. juna počeće sastankom Saveta NATO-Ukrajina, tokom kojeg će se ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov i saveznici iz NATO-a razgovarati o situaciji na terenu i o višegodišnjem paketu podrške Ukrajini.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter