Izvor: BSC Happy
09.12.2023 u 20:06
1

NE POŠTUJU NI SOPSTVENE ZAKONE: Bela kuća „zaobišla“ Kongres i poslala tenkovske granate Izraelu

Administracija američkog predsednika Džozefa Bajdena upotrebila je vanredna ovlašćenja da bi bez odobrenja Kongresa omogućila prodaju oko 14.000 tenkovskih granata Izraelu, saopšteno je danas iz Pentagona.

„Američki državni sekretar Entoni Blinken utvrdio je i poslao detaljno opravdanje Kongresu da su tenkovske granate hitno potrebne Izraelu i da je to u nacionalnom interesu Amerike“, ističe se u saopštenju.

NA DANAŠNJI DAN JE ROĐENA: Žena koja je prva uskliknula „No pasaran!“

U saopštenju se navodi da je Stejt department iskoristio vanrednu deklaraciju iz Zakona o kontroli izvoza naoružanja da bi hitno isporučio tenkovsku municiju Izraelu vrednosti od 106,5 miliona dolara.

Granate su deo veće prodaje naoružanja za koju je Bajdenova administracija zatražila odobrenje od Kongresa.

Veći paket vredan je više od 500 miliona dolara i obuhvata 45.000 granata za izraelske tenkove „Merkava“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NE POŠTUJU NI SOPSTVENE ZAKONE: Bela kuća „zaobišla“ Kongres i poslala tenkovske granate Izraelu”

  1. Nisu ameri poslali već američki Jevreji. Tamo je sve jevrejsko. Blinken je saučesnik u genocidu kao i dementni ubica koji je i nas bombardovao. Neće dugo, propadaju brzo, na radost ostatka sveza

    3
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter