Izvor: NOVOSTI
29.02.2024 u 10:01
1

NEMAČKA ĆE UĆI U RAT SA FRANCUSKOM A NE RUSIJOM: Otvoreno neprijateljstvo nemačkog kancelara i francuskog predsednika

RAZLIKE između nemačkog kancelara Olafa Šolca i francuskog predsednika Emanuela Makrona oko pomoći Ukrajini pretvaraju se u otvoreno neprijateljstvo usled Makronovih izjava o slanju trupa u Ukrajinu,

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da se EU složila da stvori „devetu koaliciju za duboke udare“ – snabdevajući Ukrajinu raketama srednjeg i dugog dometa. On je takođe rekao da će Francuska učiniti sve da spreči Rusiju da „pobedi u ovom ratu“.

Prema njegovim rečima, lideri zapadnih zemalja su razgovarali o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu, ali još nije postignut konsenzus.

Ubrzo nakon Makronovih izjava, nemački kancelar Olaf Šolc i ministar odbrane Boris Pistorijus rekli su da Nemačka neće slati svoje trupe u Ukrajinu, a Šolc je naglasio da zemlje NATO- a u celini to neće učiniti.

RUSKI OSLOBODIOCI SE PROBILI DO RABOTINA: Tuku neprijatelja tamo gde boli

 

Osim toga, kancelar je ponovo izjavio da nema planova za slanje krstarećih raketa taurus dugog dometa u Ukrajinu.

– Razlike između Šolca i Makrona oko vojne pomoći Ukrajini se razvijaju u nešto poput otvorenog neprijateljstva

Politiko je, pozivajući se na nemačke zvaničnike, rekao da je Makron spreman za „teške razgovare“ o Ukrajini, ali da nije preduzeo dovoljno akcija u poređenju sa Berlinom.

List napominje, pozivajući se na podatke Instituta za svetsku ekonomiju Kila, da je Nemačka obezbedila ili obećala više od 17 milijardi evra pomoći Ukrajini, dok Francuska – samo 640 miliona evra.

– Francuski zvaničnici tvrde da obezbeđuju oružje koje je zaista važno, i to sa manje oklevanja od Nemaca – dodaje list.

Politiko takođe upoređuje pristupe dve zemlje da pomognu Ukrajini, primećujući veliko oklevanje Nemačke da pošalje određene vrste naoružanja, na primer, rakete taurus. List takođe napominje da je posle samita u Parizu u ponedeljak, Makron, izgleda, krenuo na Šolca zbog nemačkog „istorijskog oklevanja“ oko slanja oružja Ukrajini.

Prethodno je nemački kancelar Olaf Šolc objavio zasebnu video-poruku u kojoj je ponovo naveo da NATO neće postati strana u sukobu u Ukrajini, a nemačke trupe neće biti poslate u Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKA ĆE UĆI U RAT SA FRANCUSKOM A NE RUSIJOM: Otvoreno neprijateljstvo nemačkog kancelara i francuskog predsednika”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter