Izvor: ALO
01.03.2024 u 09:37
1

NEMAČKA TRAŽI SASTANAK ŠOLCA I PUTINA, HITNO: Ko se kači sa Rusijom, može da prođe samo kao HITLER

Svako ko se petlja sa Rusijom završiće ili kao Napoleon ili kao Hitler, uverava nemački poslanik Matijas Mosdorf, član Alternative za Nemačku.

Možda bi to trebalo reći vrlo jasno. Deset godina rata u Ukrajini nas je naučilo da će svako ko se petlja sa Rusijom završiti kao Napoleon 1812. ili, još gore, kao nacistički vođa Adolf Hitler 1945. godine”, rekao je on.

Političar je istakao da bi toga svi trebalo da se sete, posebno dok traju razgovori o isporuci raketa velikog dometa „taurus” Ukrajini.

On je podsetio i na član 2 Ugovora „Dva plus četiri”, koji su 1990. godine potpisale Savezna Republika Nemačka i Nemačka Demokratska Republika i koji je otvorio put ponovnom ujedinjenju zemlje. Prema odredbi tog pakta, Nemačka se obavezala da će „samo mir proizaći sa nemačkog tla”.

Moosdorf je u svom govoru ponovio da „u poslednje dve godine praktično nije bilo političkih ili diplomatskih napora” da se okonča sukob  u Ukrajini.

TRAMP NAZVAO BAJDENA LUDAKOM: Poziva da se obavezno testira njegovo mentalno zdravlje i sposobnost pamćenja

Prema njegovom mišljenju, nemački kancelar Olaf Šolc „mora da se sastane i razgovara” sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom da bi se pronašlo rešenje za krizu. Osim toga, izrazio je žaljenje što ruska delegacija nije pozvana da učestvuje na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, prenosi RT Balkan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NEMAČKA TRAŽI SASTANAK ŠOLCA I PUTINA, HITNO: Ko se kači sa Rusijom, može da prođe samo kao HITLER”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter