Izvor: HAPPY BSC, RIA Novosti
28.02.2023 u 13:02
1

Nemački „Rajnmetal“ počeo da isporučuje Kijevu obaveštajne sisteme

Nemački koncern Rajnmetal (Rheinmetall) počeo je da isporučuje Ukrajini automatizovane izviđačke sisteme za praćenje velikih površina terena uz angažovanje minimalnog broja osoblja, navodi se u saopštenju koncerna.

– Rajnmetal, po nalogu nemačke vlade, isporučuje Ukrajini automatizovane izviđačke sisteme… Vrednost porudžbine je desetine miliona evra. Isporuka je već počela – navodi se u saopštenju, prenosi RIA Novosti.

POTVRĐENO: Nemačka šalje 20 borbenih vozila Mardet Ukrajini

Napominje se da izviđački sistemi uključuju mobilne osmatračke kule sa funkcijama dnevnog i noćnog gađanja, autopilotne mini-dronove, sisteme upravljanja i vozila. Kompanija radi na isporukama sa estonskom kompanijom DefSecIntel, koja proizvodi nadzorne kule SurveilSPIRE. Sistemi takođe uključuju bežične veze (4G i Starlink) za prenos videa do mobilnog komandnog mesta i solarnih panela kako bi se obezbedio stabilan rad bez kablova za napajanje ili izvora goriva, navodi se u saopštenju.

Rusija je ranije poslala notu zemljama NATO-a zbog isporuke naoružanja Ukrajini. Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov je napomenuo da će svaki teret koji sadrži oružje za Ukrajinu postati legitimna meta za Rusiju, da su SAD i NATO direktno uključeni u sukob u Ukrajini – ne samo isporukom oružja, već i obukom osoblja u Velika Britanija, Nemačka, Italija, druge zemlje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “Nemački „Rajnmetal“ počeo da isporučuje Kijevu obaveštajne sisteme”

  1. Samo Rusi neka oklevaju pa će da vide. To i može doći glave. Umesto da Švaba ma pokažu kako su Drezdena i Berlin izgledali 1945 oni ga mnogo „mrse“.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter