Izvor: Afera
30.08.2023 u 19:24
4

„NIJE NESREĆA, UBIJEN JE“: KREMLJ ima DOKAZE da je IZVRŠEN ATENTAT na JEVGENIJA PRIGOŽINA! (VIDEO)

Prigožin je poginuo 23. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Kremlj negira bilo kakvu umešanost u njegovu pogibiju.

Kremlj je saopštio da nema šanse za međunarodnu istragu o nesreći u kojoj je ubijen šef Vagnera Jevgenij Prigožin. Ipak, portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da je ruska istraga uzela u obzir mogućnost da je nesreća namerno izazvana, piše Večernji list.

Pogibija se desila dva meseca pošto su Prigožin i njegovi plaćenici organizovali pobunu

– Očigledno se razmatraju različite verzije, uključujući i verziju, znate o čemu govorimo, recimo o namernom zločinu – rekao je novinarima portparol Dmitrij Peskov.

Prigožin je poginuo 23. avgusta u padu privatnog aviona u Tverskoj oblasti, nedaleko od Moskve. Kremlj negira bilo kakvu umešanost u Prigožinovu smrt.


Nesreća se dogodila dva meseca nakon što su on i njegovi plaćenici pokrenuli pobunu protiv ruskih vojnih komandanata u kojoj su preuzeli kontrolu nad južnim gradom Rostov na Donu i napredovali ka Moskvi, pre nego što su se vratili u svoje baze. Bio je to najveći izazov za vladavinu ruskog predsednika Vladimira Putina otkako je preuzeo vlast 1999. godine.

Podsetimo, Brazilski centar za istraživanje i prevenciju vazduhoplovnih nesreća (CENIPA) preporučio je Rusiji da otvori istragu o padu aviona brazilske proizvodnje u kojem je po međunarodnim pravilima poginuo čelnik Vagnera Jevgenij Prigožin, ali je Moskva odgovorila da to neće da učini “u ovom trenutku”, preneo je Rojters u sredu.

CENIPA je navela da je voljna da se pridruži Rusiji u istrazi pada privatnog vazduhoplova Embraer Legacy 600.

UDARNO! „VAGNER ĆE UPASTI KAKO BI TESTIRAO NATO“: POLJSKA DRHTI od VAGNEROVACA! (VIDEO)

Rusija nema obavezu da prihvati međunarodnu istragu

Ruske vazduhoplovne vlasti nemaju obavezu da pristanu na to pošto se radi o domaćem letu od Moskve do Sankt Peterburga, ali neki istražitelji smatraju da bi Rusija to trebala da uradi imajući u vidu da Sjedinjene Države i druge zapadne vlade sumnjaju da Kremlj stoji iza te avionske nesreće.

– Oni nemaju obavezu, samo im je preporučeno da to urade – rekao je šef CENIPA Marselo Moreno Rojtersu pošto je brazilska agencija poslala upit ruskim vlastima.

– Međutim, ako kažu da će otvoriti istragu i pozvati Brazil, mi ćemo učestvovati izdaleka – dodao je Moreno.

Američki konsultant za vazduhoplovnu bezbednost i bivši istražitelj Džon Koks rekao je da će interna ruska istraga biti ispitana bez učešća Brazila, zemlje u kojoj je avion proizveden.

– Mislim da to šteti transparentnosti ruske istrage – rekao je Koks o odgovoru Rusije Brazilu.

Džef Guceti, bivši američki istražitelj avionskih nesreća, rekao je da Rusija treba da prihvati pomoć Brazila, čak i ako CENIPA može da učestvuje samo na daljinu.

– Ako to ne urade, onda je to siguran znak da istraga neće biti transparentna – rekao je Guceti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

4 thoughts on “„NIJE NESREĆA, UBIJEN JE“: KREMLJ ima DOKAZE da je IZVRŠEN ATENTAT na JEVGENIJA PRIGOŽINA! (VIDEO)”

  1. Da li vođena međunarodna istraga kad se srušio avion koji je prevozio kompletan držani hor pre ne znam koliko godina kada su zli jezici govorili da je šteta što u avionu nije bio i Putin?

    4
    2
    Odgovori
  2. Kakva međunarodna istraga to su sve zapadni špijuni uhode pokazali su to do sada oni misle da su Rusi glupi a ono je obrnuto doveli su svet svojom glupom nasilnikom politikom na samu ivicu trećeg svetskog rata

    1
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter