Izvor: informer
13.06.2024 u 22:29
1

NISTE SE OBAZIRALI NA PUTINOVA UPOZORENJA : Glas iz NATO zaledio – setite se krimskog scenarija!

Predsednik Vladimir Putin je više puta upozoravao Zapad da će Rusija braniti svoje strateške interese i čuvati bezbednost, napisao je norveški politikolog Glen Dizen na društvenoj mreži X.

– Stalno nam se govori da Rusija neće braniti svoje crvene linije, a strah od trećeg svetskog rata je neosnovan. Brzi podsetnik: Rusija je preuzela kontrolu nad Krimom u martu 2014. (kao odgovor na državni udar u Ukrajini koji podržava Zapad).

Kako je primetio Dizen, ruski lider je pre početka specijalne operacije 2022. godine takođe više puta upozoravao američke i evropske partnere da svojim postupcima nanose udarac bezbednosti Moskve.

– Rusija je sada naglasila da će preduzeti akciju kao odgovor na to da NATO pošalje oružje Ukrajini da udari na rusku teritoriju. Moskva će imati previše da rizikuje ako dozvoli alijansi da uništi odvraćanje bez preduzimanja mera odmazde. Da li i SAD rade isto – upitao je politikolog?

Dizen je uz post priložio fotografiju ruskog broda u luci Havana.

Ranije su u luku Havane ušle ruska nuklearna podmornica Kazanj, fregata Admiral Gorškov, tanker za snabdevanje Akademik Pašin i spasilački tegljač mornarice Nikolaj Čiker.

Heterogena taktička grupa od četiri broda, uključujući i pomoćne brodove koji su ranije uvežbavali upotrebu precizno navođenih projektila u Atlantiku, boraviće u zvaničnoj poseti luci Havana od 12. do 17. juna.

U planovima ruskih mornara su sastanci sa komandom kubanske mornarice i guvernerom Havane, obilazak istorijskih i kulturnih mesta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “NISTE SE OBAZIRALI NA PUTINOVA UPOZORENJA : Glas iz NATO zaledio – setite se krimskog scenarija!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter