Izvor: Sputnjik
29.02.2024 u 12:38
0

NOĆ KRVI I STAROG GVOŽĐA ZA UKRAJINU! Rusi OBORILI STOTINU DRONOVA i ZBRISALI čak 1000 vojnika! Evo BRIFINGA

Najnovije iz brifinga Ministarstva odbrane Rusije:
– Na kupjanskom pravcu su jedinice „Zapad“ poboljšale položaje u Harkovskoj oblasti i DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila oko 50 vojnika, tenk, dva oklopna vozila i tri automobila. Uništena je haubica američke proizvodnje M198, samohodna haubica „krab“, „akacija“, Msta-B, „gvozdika“ i oruđe D-30.
– Jedinice „Jug“ su porazile ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila 600 vojnika, dva tenka, M113 američke proizvodnje i deset automobila. Uništen je višecevni bacač raketa „uragan“, samohodna haubica „krab“, oruđe D-20 i haubica D-30.
– U pravcu Avdejevke su jedinice „Centar“ zauzele pogodnije pozicije i porazile ukrajinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Ukrajinska vojska je izgubila oko 495 vojnika, sedam tenkova, četiri oklopna vozila i 11 automobila. Uništene su tri haubice D-20, haubica Msta-B, samohodna haubica „gvozdika“ i dve haubice D-30.
– Na južnodonjeckom pravcu su jedinice vojske „Istok“ porazile ukarjinsku vojsku i tehniku u DNR-u. Neprijatelj je izgubio oko 105 vojnika, tri automobila, haubicu D-20, kao i samohodnu haubicu „gvozdika“.
– Na hersonskom pravcu je ruska vojska zauzela pogodnije pozicije i uništila ukrajinsku vojsku i tehniku u Zaporoškoj oblasti i Hersonskoj oblasti. Ukrajinska vojska je izgubila oko 50 vojnika, pet automobila i stanicu za radioelektronsku borbu „bukovelj-AD“.
– Ruska vojska je na Hersonskom pravcu uništila ukrajinsku diverzanstku grupu za specijalne operacije ukrajinske vojske, koja je pokušala da se iskrca na Tendrovsku prevlaku. Potopljena su četiri čamca, a pet se vratilo. Ukrajina je na ovom pravcu izgubila oko 25 vojnika, a jedan je uhapšen.
– PVO sredstva su oborila dever američkih „hajmarsa“ i dve bombe JDAM. Uništeno je 93 ukrajinskih dronova u LNR-u, DNR-u i Zaporoškoj oblasti
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter